FAZZY_bez_humoru Napisano 17 Września 2009 Napisano 17 Września 2009 Ponieważ cisza w dziale, dioramy robią w pancernym a figurki w dioramowym, to postaram się co nieco temat rozruszać (przynajmniej zdjęciami). Figurka ma mieć wygląd zbliżony do zamierzonego przez producenta, tylko łatki czarno-białe planuję. Przesyłka dotarła w tekturowym pudełku, wysypana chrupkami styropianowymi i zafoliobombelkowana: A w środku: Części składowe wstępnie zostały obrobione (niestety) nie wiem przez kogo.. ale obszedł się z nimi niezbyt łaskawie. Większe części na najbardziej wystających fragmentach mają zeszlifowane szwy (czasami aż za bardzo), a zabawa zaczyna się przy fałdkach, zgięciach i reszcie trudno dostępnych miejsc. Najbardziej ucierpiał strój - zaprojektowany by cieszyć (przynajmniej męską część populacji) - na prawej miedniczce zostawili kawałek kostki wlewowej, za to prawą wygryźli aż nadto. Poszczególne części mają wypustki i dziurki więc z ich dopasowaniem nie powinno być zbytniego problemu.. Cytuj
Wojtek B. Napisano 17 Września 2009 Napisano 17 Września 2009 Zasiadam i kibicuje . Pozdrawiam. Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 18 Września 2009 Autor Napisano 18 Września 2009 ciężko było spasować kończyny za pomocą klocków dolanych przez producenta więc wstawiłem szpilki w otworki - jakoś się trzyma na nogach.. Cytuj
Peter_D Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 Fajnie, że przynajmniej górną część garderoby kocicy można zdejmować i zakładać, zdejmować i zakładać ;) Ile dałeś z przesyłką? pewnie z 30$? P Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 18 Września 2009 Autor Napisano 18 Września 2009 to nie kot ino krowa:P a kosztowała mnie niecałe 150 PLNów Cytuj
Peter_D Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 O shit...rzeczywiście, powinienem poznać po wymionach ;) Cytuj
JACER Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 Garage kit!! Garage kit!! Więcej takich mangowych akcji na forum Obserwuję i dopinguję Cytuj
koksik750 Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 No to i ja chętnie popatrzę. Sam mam teraz ponad 30cm robota full żywicznego i następnego w kolejce, ale do figurki też się przymierzam ^^ Cytuj
piotrek2142 Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 I jak tam krówcia? Bardzo podobają mi się takie figurki sam bym sobie taką kupił lecz u mnie z malowaniem był by problem. Czekam z niecierpliwością na kolejne etapy prac. Cytuj
Chmura Napisano 29 Stycznia 2010 Napisano 29 Stycznia 2010 Coś długo brak postępu. A szkoda. Chętnie bym ciąg dalszy warsztatu obejrzał. Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Lutego 2010 Super Moderator Napisano 26 Lutego 2010 Puk, puk.... Robi się tu coś? Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Napisano 2 Czerwca 2010 Maskowanie i biały podkład: Pędzelkiem czarne łatki: Zdjęte maskowanie: Krowie oczęta: Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Czerwca 2010 Super Moderator Napisano 2 Czerwca 2010 Powiem ci, że rewelacyjnie ci to wyszło Jak na reklamowych obrazkach. Gratulacje Cytuj
Dumo Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Uwielbiam takie klimaty super, obserwuję dalej Trzeba było zrobic bez stanika Cytuj
Wojtek B. Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Mi też się podoba zwłaszcza malowanie głowy. Pozdrawiam Cytuj
LordDisneyland Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Mię także A poza tym dobrze wiedzieć, że żyjesz, Fazzy Cytuj
Akahoshi Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Trzeba było zrobic bez stanika Zboczeniec! ...ale popieram Wyszło świetnie. A buźka i mangowe oczęta wprost rewelacyjnie. Marcin, jakimi farbami malowałeś figurkę? Chyba sobie sprawię coś takiego... Cytuj
JACER Napisano 3 Czerwca 2010 Napisano 3 Czerwca 2010 No no, krówka nabiera rumieńców a raczej plam znaczy się łat Cytuj
Gościu Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Świetnie wygląda "kamuflaż" - to tu chciałeś kombinować z flock`iem? Przepięknie oczęta wyszły, skórę zostawiasz taką, czy jeszcze będziesz próbował coś cieniować? p. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi