MichalSz Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 (edytowane) Witam! Ostatnimi czasy zakupiłem Bergepanzer IV firmy TRUMPETER, nie mogłem się powstrzymać i zabrałem się za robotę. Niestety tygrysek poszedł w odstawkę. Model bardzo dobrze się klei jakość wykonania jak u Dragon. Prace idą nad wyraz szybko oto kilka fotek. Niestety nie mam za wiele zdjęć wnętrza Panzer IV także okablowanie, które dołożyłem robiłem trochę po omacku. Jeżeli ktoś z szanownych kolegów takowe posiada to z góry dziękuję. Pozdrawiam i czekam na wsze uwagi. Edytowane 18 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Bardzo ciekawa konstrukcja i fajnie że Dragon i Trumpeter podjęli się wydania tego zestawu. Z pewnością ciekawszy jest zestaw właśnie Trumpetera z racji tego że dołożył wnętrze co z pewnością jest na duży plus. Jeżeli chodzi o elektrykę i pozostałe detale na pw przesyłam link do fajne strony z licznymi zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 Witam! Ciąg dalszy zmagań środek prawie pomalowany został przedział silnikowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Witam! Cd pomalowany przedzaił silnikowy pojazdu. zapraszam do oglądania i oczywiście licze na wasze rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Hmm, czy aby na pewno wyposażenie na szaro powinno być? A nie przypadkiem na biało? Niech się wypowiedzą znawcy tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Witam ponownie Troszkę się pobawiłem suchym pędzlem oto fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 Witam! Prace na wnętrzem postępują oto zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Bardzo fajnie to wygląda. Podoba mi się zarówno efekt Twojej pracy (choć podobnie jak Roobert mam wrażenie, że wnętrze powinno być białe, ale co ja tam wiem), jak i temat. Swoją drogą, trumpek ma już dwa ciekawe modele na podwoziu "czwórki", wóz amunicyjny i techniczny, ciekawe kiedy w końcu wypuszczą tę "właściwą czwórkę" z wieżą i lufą Przy oecnych cenach Dragona mogłaby to być ciekawa alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 Dzięki Kolor wnętrza wg instrukcji Trumpka (zastąpiłem tylko biały kremowym) był używany przez Niemców, chociaż nie tak często jak biały. PS skrzynia biegów była szara lub zielona natomiast kolor podłogi i ściany oddzielającej załogę od silnika to nie winem, może któryś z kolego się wypowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 8 Października 2009 Autor Share Napisano 8 Października 2009 Witam! Cd prac, wystąpił jeden problem pomiędzy górą kadłuba, a wanną pojawiła się spora szczelina. Nie wiem czyja to wina, moja pomyłka czy Trumpek nawalił ? PS może kogoś z Was oświeci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Na drugim zdjęciu widać, że płaszczyzna błotnika nie pokrywa się z wanną. stąd pewnie ta szczelina. Raczej to jest problemem. Prawy błotnik jest równiutko wklejony i tam pewnie nie ma tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 8 Października 2009 Autor Share Napisano 8 Października 2009 Witam! Roobert coś wtym jest szczeliny są z obu strona ale z tej drugiej srony jest mniejsza. Błotników nie będę odrywał także szczelinę muszę czymś wypełnić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 8 Października 2009 Autor Share Napisano 8 Października 2009 Witam Dokupiłem sobie zestaw Abera 35A04 (uchwyty na narzędzia) mam problem ze złożeniem zatrzasku, z klamrą pewnie będzie podobnie Może ktoś z was ma jakiś fajny patent na złożenie tego Ps chciałe żeby to ustrojstwo było ruchome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Znalazłem ostatnio trochę czasu i postanowiłem coś podziałać przy modelu, a oto zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Już prawie koniec pozdrawiam PS Nie posiadam żadnych zdjęć bergerpanzera także będzie malowanie pudełkowe. Kiedyś gdzieś wyczytałem, że podobno berger’y były przerabiane ze zniszczonych czołgów i spotykane były okazy malowane tylko minią . Ja niestety nie dysponuje takowymi fotkami. Tak więc apel do kolegów. Jeżeli ktoś z was dysonuje ww. dokumentacją proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 W sumioe zdjęć tego pojazdu jest dosyć niewiele. Nie wiem, jakie malowanie zaproponował Trumpeter, ale ja znalazłem właściwie tylko jedno: http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Axis/1-Germany/07-Others/Bergepanzers/Bergepanzer4.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Dzięki Malowanie Trumpetera to jednolity szary. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 cd pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Witam! Prace postępują, a oto efekt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 27 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2010 Witam! Prace postępują właśnie skończyłem nanosić ślady eksploatacji. Wczoraj troszkę poeksperymentowałem z nowym filtrem ( niestety efekt troszkę mnie rozczarował ) dlatego musiałem go usunąć, gdzieniegdzie zostały minimalne ślady. Oceńcie koledzy czy to zostawić i podpiąć po jakiś kurz czy model czyścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi