grubasek Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Witajcie. Mam pytanie. Czy ten "lakier" należy nałożyć już po naklejeniu kalek? czy przed? Czy warto wogóle się tym bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Widać że nie znasz się na malowaniu więc lepiej poczytaj poradniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Pod kalki najlepiej użyć czegoś z połyskiem Np. kultowy już sidolux a później, jeżeli model ma być matowy to jak najbardziej trzeba zabezpieczyć czymś nałożone kalki ale nie koniecznie tym lakierem, o który pytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Tak jak napisał Albert, najpierw błysk - sido, potem kalki i ewentualne zabawy z farbami olejnymi (wash - sprawdź w Tajnikach Modelarstwa na forum), a potem mat albo satynowy lakier. Sam zajechałem parę buteleczek pactry A48 i byłem zadowolony - lakier jest akrylowy więc nie rozmaże tego co zrobiłeś innymi farbami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubasek Napisano 18 Września 2009 Autor Share Napisano 18 Września 2009 Pod kalki kupiłem Mr. Mark Setter myślę że będzie odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Pod kalki kupiłem Mr. Mark Setter myślę że będzie odpowiedni. Co nie zwalnia Cie z położenia Sidoluxu lub jakiegos innego bezbarwnego lakieru. Potem kalki znowu sido. Wash i Pactra Clear Matt.Poszukaj na forum, było wiele razy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi