krzychu-onisk Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Witam, przedstawiam Wam nówkę Dragona w... jakżeby inaczej 72 Pz.Kpfw.IV Ausf.G. (numer katalogowy 7278) To lecimy: obrazek na pudełku: W pudle znajdujemy: 10 ramek z szarego plastiku + wanna, płyta górna i 20 kółek DS-y mały "arkusz" blaszek jeszcze mniejszy arkusz kalek instrukcja tak z grubsza i malowania: Teraz detale: 4 Malowania z instrukcji: -1.Pz.Div., Greece 1943 "714" (ten na 90% wykonam) -Pz.Rgt.GD, Pz.Gren.Div. "Großdeutschlad", Russia 1943-44 "702" -1.Pz.Gren.Div., "LAH", 1943 "205" -1.Pz.Gren.Div., "LAH", 1943 "215" -3./Pz.Rgt. "Totenkopf", Pz.Gren.Div."Totenkopf", Kharkov 1943 "332" Podsumowując: To wiadomo szczegóły, model ma ich wiele, wszelkiej maści - spawy także są co widać na zdjęciach. Z wykonaniem nie powinno być problemów. Itd mógłbym mówić o zaletach, ale to ma pewne wady: 1. Instrukcja nie zbyt czytelna bo często nie wiadomo gdzie co pierwsze. Dodatkowo praktycznie brak informacji na jakie kolory pomalować elementy typu karabiny itp. 2.Kalki, pomimo że są ładne to na takim małym arkuszu są zbyt gęsto poumieszczane... 3. Dragon robi takie szczegóły, to już by mógł zacząć te siekiery, młotki itp. robić oddzielnie a nie ciągle na błotnikach. Mam nadzieję że DS-y dadzą się przykleić i nie będą za krótkie :/ Ale co by nie było, uważam że model jest świetny. Tak dodam nawiasem, że to mój najulubieńszy czołg P.S. Ma ktoś zdjęcia IV stacjonujących w Grecji? Takich jak pudełkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Dodatkowo praktycznie brak informacji na jakie kolory pomalować elementy typu karabiny itp. To taki żarcik, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 No i zrobiłeś mi smaka pewnie po stuH'u sobie go skleję co do DS'ów prznajmniej w Pazner.IV ausf.F1 nie było problemów. Najbardziej mnie zdziwiło to, że w stuH'u narzędzia są osobno a w nowszym modelu nie ma ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 No to niech teraz ktoś mi powie kiedy Dragon wypuszcza wersję H w 72, bo nie mogę nigdzie znaleźć... czas odkładać kasę pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 krzychu-onisk napisał: Dodatkowo praktycznie brak informacji na jakie kolory pomalować elementy typu karabiny itp. To taki żarcik, prawda? Chciałbym, zresztą sam zobacz tu jest instrukcja: http://www.1999.co.jp/eng/10092823 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Koledze Panzer4 raczej chodziło o to, że nie pomalujesz przecież karabinu na dajmy na to żółty czy czerwony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 No to racja, choć widzieliśmy tu już różowego Shermana więc nigdy nic nie wiadomo Ale jak by nie patrzeć coś powinni pokazać, a nie na zasadzie "każdy jest pro i każdy wszystko wie..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Wiesz nawet na pudełku pisze: ARMOR PRO A tak na serio to jeżeli nawet ktoś skleja swój pierwszy model to by go pewnie nie kupił ponieważ wolał by coś prostrzego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Model mi się spodobał i z chęcią chciałbym mieć takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Ale jak by nie patrzeć coś powinni pokazać, a nie na zasadzie "każdy jest pro i każdy wszystko wie..." Ale nie rozumiem o co Ci chodzi? O to, że nie pokazali, że lufa km-u jest koloru czarnego/gunmetal, a sztyl od łopaty to drewno i w kolorze drewna go trzeba pomalować. Nawet jak ktoś jest początkujący, to chyba nie jest idiotą i swój rozum ma, a jak czegoś naprawdę nie wie to jest literatura/internet/fora żeby się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Spokojnie... Nie to, że ja bym miał kłopoty z tym na co jakiś badziew pomalować, ale co im szkodzi. Dobra, nie ważne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Cena kosmiczna a narzędzia odlane razem z modelem. Ż E N A D A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 Cena kosmiczna a narzędzia odlane razem z modelem. Ż E N A D A Nie przesadzaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Cena jak za model idealny, to można wymagać, no nie? Ich jakiś Tygrys, cennikowo drogi, wyszedł prawie idealny, więc czemu tutaj nie mogę wymagać? Ja czekam i tak na coś innego od nich, coś w edycji valuepack jak w 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi