Skocz do zawartości

S-300 PMU PST 1/72 klocek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ostatnio ukończyłem takiego też klocka. Kilka słów o zestawie. Model sam w sobie bardzo ciekawy jak i oryginalny , wręcz temat niszowy na rynku , cena conajmniej o paredziesiąt złoty za wysoka jak na tak prosto zdetalowany model, jakość plastiku nie powala na kolana , składalność nawet nie taka zła , ogólnie załamanie nerwowe przy nim nam nie grozi jak przy modelach np. ACE. Ale nie ma co wybrzydzać bo to spory kawałek plastiku i przy pewnej pracy można z niego wycisnąć coś naprawdę fajnego. Model ten nie jest dla mnie i miał być wykonany ' pudełkowo ' a więc to co dał zestaw plus malowanie co na pudle.

To jedziemy z fotkami

IMG_4655.jpg

IMG_4802111.jpg

S-300.jpg

IMG_6460.jpg

IMG_6462.jpg

IMG_6461.jpg

IMG_6463.jpg

IMG_6470.jpg

IMG_6473.jpg

IMG_6471.jpg

IMG_6477.jpg

IMG_6465.jpg

Pzd|2

Napisano

Oglądałem warsztat, ładnie poszło, efekt fajny. Powiedz mi, czemu tak słabo widać efekt preshadingu na bryle pojazdu? Chyba, że to na zdjęciach tak słabo wyszło.

Napisano

Witam

Warsztat jest owszem ale to nie mój , ja tylko skomentowałem i przy ' okazji ' pare fotek wstawiłem .

Presh lekko widoczny jest w obecniej chwili , ładnie był widoczny po nałożeniu ruskiej zieleni , po kamo jak zawsze lekko znikł a po filtrach , washach , zaciekach biedronkach itp jeszcze bardziej. Presh największy sens ma kiedy nie nakłada się kamo, wtedy jest najlepiej widoczny.

Miło że się podoba

Pzd|2

Napisano

A dziękuję za wyjaśnienie, bo ja w pancerce nie jestem weteran i na samolotach to trochę inaczej wychodziło, dlatego byłem ciekaw.

Pozdrawiam