Skocz do zawartości

Pełzak, czyli kijanka: "Mark IV" Emhar 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Słuchaj, a może ktoś te lewisy z żywicy robi? W końcu nie był to rzadko występujący kaem... np. w drugowojennym modelu tamiyi podobny, jeśli nie ten sam występuje :

http://www.tamiya-model.com/shop/tamiya-89785-135-lrdg-breda-20mm-p-90012360.html

...może ktoś z forumowiczów ma ten model i udostępni lewisa na wzór?

A skoro wybierasz się do Wrocka, to spytaj w Eduardzie Polska

ps. jeśli lufę działa też uważasz za niepoważną, może RBModel takie robi?

Napisano

LordDisneyland, żywiczne są, wiem od Fazzy'ego. Robią je Czesi, cały zestaw-gąski, armaty i kaemy, ale to za duży wydatek.

Lufa armaty ujdzie-kwestia równego w miarę rozwiercenia.

A może jednak ktoś z Was sprawdzi, czy dobrze przeskalowałem, pliiiiis.

Pozdrawiam

Napisano

FAZZY_bez_humoru, przepraszam za brak odzewu, ale powiadomienie na maila o odpowiedziach znowu nie zadziałało, czasem tak mi się robi

tym sobie przelicz: http://www.largescaleplanes.com/tips/RatoMarczak/scalecalc/scalecalc.html

jak by cię bardzo cisnęło to w modelu nieuporta 17 Academy 1/32 jest lewis.. mogę wypożyczyć do odlewów ale jego wymiary i zdetalowanie pozostawia wiele do życzenia

Ze strony, którą podałeś, nie chce się ściągnąć ten kalkulator. Ale to nic, chodziło mi o orientacyjny wymiar, tak mniej więcej. żeby skalę trzymało; trudno mi było te proporcje ustalić z paru nędznych fotek w necie. Dzięki za propozycję z nieuportem, ale za duży z tym kłopot. Wystrugam coś na podobieństwo z ramki.

Niestety miałem parę dni zwłoki z powodu wyjazdu.

Pozdrawiam