Maciuss Napisano 5 Grudnia 2006 Share Napisano 5 Grudnia 2006 witam jestem początkującym modelarzem to znaczy robiłem już kilka modeli osóbowek ale zawsze coś zepsółem więc teraz postanowiłem zrobić model który zakupiłem na allegro w okazyjnej cenie jest to peterbilt 377. ponieważ jestem początkującym modelarzem umieszcze tu moją pierwszą relacje z budowy i chciał bym was prosić o rady oraz będe tu umieszczał pytania związane z jego budową powinien dojść za nidługo więc jak tylko dojdzie dam zdjęcia jak wyglądają wszystkie częsci moje pierwsze pytanie to jaką przyczepe mu dać? a oto ten model dwa pozostałe zdjęcia zostały wykonane przez sprzedającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 5 Grudnia 2006 Share Napisano 5 Grudnia 2006 Do amerykańskiego trucka to tylko jakaś amerykańska naczepa np coś takiego http://hobbyta.sklep.pl/index.php?m=ass&s=815iaqx9n07rg4mnqu6yymcbdxlf219n&id_ass=52053 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuss Napisano 5 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2006 Do amerykańskiego trucka to tylko jakaś amerykańska naczepa np coś takiego http://hobbyta.sklep.pl/index.php?m=ass&s=815iaqx9n07rg4mnqu6yymcbdxlf219n&id_ass=52053 właśnie oglądałem już tą naczepe ale jakoś mnie nie pasuje bo ma 2 osie a może są jakieś amerykańskie 3 osiowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 5 Grudnia 2006 Share Napisano 5 Grudnia 2006 Amerykański styl to są właśnie naczepy dwuosiowe z bliźniakmi. Stąd się nawet wzięło nazywanie w US ciągników z naczepą 18-sto kołowcami. Moim zdaniem jeśli chcesz aby model wyglądał realistycznie powinieneś kupić właśnie taką typową dwu osiową naczepę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 5 Grudnia 2006 Share Napisano 5 Grudnia 2006 Witaj wal śmiało wszystki pytania zawsze Ci pomożemy ja proponuję lawetkę z revella http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=141839 ja taką sklełem zaraz poszukam kilku fot i zamieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 5 Grudnia 2006 Share Napisano 5 Grudnia 2006 3 osiowe naczepy występują w europie czyli wszytko to co się widzi na ulicach oraz w australi i nowej zelandii tyle że tamte mają bliźniaki a ciągniki mają kierownice po prawej stronie ze względu na ruch (pod prąd) w US też są 3 osiowe ale to raczej do jakichś gabarytów albo sprzętu budowlanego (niskopodwoziówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 5 Grudnia 2006 Share Napisano 5 Grudnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuss Napisano 6 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2006 no chyba się w końcu zdecydowałem kupuje tą lawete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 6 Grudnia 2006 Share Napisano 6 Grudnia 2006 Bardzo mi miło, a jak będziesz miał jakieś pytania w zwiąku z lawetą to wal śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuss Napisano 6 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2006 wielkie dzięki za pomoc jutro postaram się zamówić lawete jak dojdzie to tu umieszcze jej fotki oraz relacje z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 wielkie dzięki za pomoc jutro postaram się zamówić lawete jak dojdzie to tu umieszcze jej fotki oraz relacje z budowy Maciuss, Witaj też mieszkam w DG, więc jak potrzebujesz jakiejś pomocy to pisz, poradzimy może razem nad problemem. Pozdr Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuss Napisano 11 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2006 w czasie gdy czekam na dostarczenie peterbilta postanowiłem zrobić smarta z revella moje pytanie brzmi czym mam odtłuścić karoserie przed malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Grudnia 2006 Share Napisano 11 Grudnia 2006 Najpierw umyj go w w wodzie z płynem do naczyń a przed samym malowaniem benzyną extrakcyjną. Pamietaj aby po umyciu nie wycierać modelu bo naelektryzuje się i podczas malowania będzie przyciagać pyłki kurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Maciuss jak tam model?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi