Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam jestem początkującym modelarzem to znaczy robiłem już kilka modeli osóbowek ale zawsze coś zepsółem więc teraz postanowiłem zrobić model który zakupiłem na allegro w okazyjnej cenie jest to peterbilt 377.

ponieważ jestem początkującym modelarzem umieszcze tu moją pierwszą relacje z budowy i chciał bym was prosić o rady oraz będe tu umieszczał pytania związane z jego budową

powinien dojść za nidługo więc jak tylko dojdzie dam zdjęcia jak wyglądają wszystkie częsci

moje pierwsze pytanie to jaką przyczepe mu dać?

a oto ten model

7eda9694ce9cb129m.jpg 0f6f228b211e124cm.jpg 2503fdefe9119d88m.jpg

dwa pozostałe zdjęcia zostały wykonane przez sprzedającego

Napisano

Amerykański styl to są właśnie naczepy dwuosiowe z bliźniakmi. Stąd się nawet wzięło nazywanie w US ciągników z naczepą 18-sto kołowcami. Moim zdaniem jeśli chcesz aby model wyglądał realistycznie powinieneś kupić właśnie taką typową dwu osiową naczepę.

Napisano

3 osiowe naczepy występują w europie czyli wszytko to co się widzi na ulicach oraz w australi i nowej zelandii tyle że tamte mają bliźniaki a ciągniki mają kierownice po prawej stronie ze względu na ruch (pod prąd)

w US też są 3 osiowe ale to raczej do jakichś gabarytów albo sprzętu budowlanego (niskopodwoziówki)

Napisano

Bardzo mi miło, a jak będziesz miał jakieś pytania w zwiąku z lawetą to wal śmiało

Napisano

wielkie dzięki za pomoc

jutro postaram się zamówić lawete jak dojdzie to tu umieszcze jej fotki oraz relacje z budowy

Napisano
wielkie dzięki za pomoc

jutro postaram się zamówić lawete jak dojdzie to tu umieszcze jej fotki oraz relacje z budowy

Maciuss, Witaj też mieszkam w DG, więc jak potrzebujesz jakiejś pomocy to pisz, poradzimy może razem nad problemem.

Pozdr Marcus

Napisano

w czasie gdy czekam na dostarczenie peterbilta postanowiłem zrobić smarta z revella moje pytanie brzmi czym mam odtłuścić karoserie przed malowaniem?

Napisano

Najpierw umyj go w w wodzie z płynem do naczyń a przed samym malowaniem benzyną extrakcyjną. Pamietaj aby po umyciu nie wycierać modelu bo naelektryzuje się i podczas malowania będzie przyciagać pyłki kurzu.

• 1 month later...