Maciuss Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 witam jestem początkującym modelarzem to znaczy robiłem już kilka modeli osóbowek ale zawsze coś zepsółem więc teraz postanowiłem zrobić model który zakupiłem na allegro w okazyjnej cenie jest to peterbilt 377. ponieważ jestem początkującym modelarzem umieszcze tu moją pierwszą relacje z budowy i chciał bym was prosić o rady oraz będe tu umieszczał pytania związane z jego budową powinien dojść za nidługo więc jak tylko dojdzie dam zdjęcia jak wyglądają wszystkie częsci moje pierwsze pytanie to jaką przyczepe mu dać? a oto ten model dwa pozostałe zdjęcia zostały wykonane przez sprzedającego Cytuj
Falarek Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 Do amerykańskiego trucka to tylko jakaś amerykańska naczepa np coś takiego http://hobbyta.sklep.pl/index.php?m=ass&s=815iaqx9n07rg4mnqu6yymcbdxlf219n&id_ass=52053 Cytuj
Maciuss Napisano 5 Grudnia 2006 Autor Napisano 5 Grudnia 2006 Do amerykańskiego trucka to tylko jakaś amerykańska naczepa np coś takiego http://hobbyta.sklep.pl/index.php?m=ass&s=815iaqx9n07rg4mnqu6yymcbdxlf219n&id_ass=52053 właśnie oglądałem już tą naczepe ale jakoś mnie nie pasuje bo ma 2 osie a może są jakieś amerykańskie 3 osiowe? Cytuj
Falarek Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 Amerykański styl to są właśnie naczepy dwuosiowe z bliźniakmi. Stąd się nawet wzięło nazywanie w US ciągników z naczepą 18-sto kołowcami. Moim zdaniem jeśli chcesz aby model wyglądał realistycznie powinieneś kupić właśnie taką typową dwu osiową naczepę. Cytuj
Serek Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 Witaj wal śmiało wszystki pytania zawsze Ci pomożemy ja proponuję lawetkę z revella http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=141839 ja taką sklełem zaraz poszukam kilku fot i zamieszczę. Cytuj
star200 Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 3 osiowe naczepy występują w europie czyli wszytko to co się widzi na ulicach oraz w australi i nowej zelandii tyle że tamte mają bliźniaki a ciągniki mają kierownice po prawej stronie ze względu na ruch (pod prąd) w US też są 3 osiowe ale to raczej do jakichś gabarytów albo sprzętu budowlanego (niskopodwoziówki) Cytuj
Maciuss Napisano 6 Grudnia 2006 Autor Napisano 6 Grudnia 2006 no chyba się w końcu zdecydowałem kupuje tą lawete Cytuj
Serek Napisano 6 Grudnia 2006 Napisano 6 Grudnia 2006 Bardzo mi miło, a jak będziesz miał jakieś pytania w zwiąku z lawetą to wal śmiało Cytuj
Maciuss Napisano 6 Grudnia 2006 Autor Napisano 6 Grudnia 2006 wielkie dzięki za pomoc jutro postaram się zamówić lawete jak dojdzie to tu umieszcze jej fotki oraz relacje z budowy Cytuj
Marcus05 Napisano 10 Grudnia 2006 Napisano 10 Grudnia 2006 wielkie dzięki za pomoc jutro postaram się zamówić lawete jak dojdzie to tu umieszcze jej fotki oraz relacje z budowy Maciuss, Witaj też mieszkam w DG, więc jak potrzebujesz jakiejś pomocy to pisz, poradzimy może razem nad problemem. Pozdr Marcus Cytuj
Maciuss Napisano 11 Grudnia 2006 Autor Napisano 11 Grudnia 2006 w czasie gdy czekam na dostarczenie peterbilta postanowiłem zrobić smarta z revella moje pytanie brzmi czym mam odtłuścić karoserie przed malowaniem? Cytuj
tornado Napisano 11 Grudnia 2006 Napisano 11 Grudnia 2006 Najpierw umyj go w w wodzie z płynem do naczyń a przed samym malowaniem benzyną extrakcyjną. Pamietaj aby po umyciu nie wycierać modelu bo naelektryzuje się i podczas malowania będzie przyciagać pyłki kurzu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi