Irek-M1 Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 Poszukuję wszelkich materiałów o w/w samolocie oprócz wydawnictwa 4+ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lodzianin Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Kamuflaże też ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 Złapałem za łopatkę i zacząłem kopać. I wykopałem taki temat, w którym przynajmniej tytuł się zgadza. A pytanie brzmi: Jak to było z bocznymi oknami w centralnej części kadłuba w Mk X? Co jedna publikacja to podaje inaczej: nie było(jak w MK III) , jedno długie nad płatem (jak w Mk I), jak poprzednio ale zamalowane (jak w Mk II), dwa mniejsze umieszczone nad mniej/więcej krawędziami natarcia i spływu (GR XIV choć i tu spotkałem ze zdaniem, że środkowe sekcje pojedynczego długiego były zamalowane). Towarzysze, pomożecie? Ktoś coś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Jeszcze taka myśl mnie naszła: Czy możliwe (prawdopodobne?) jest, że wszystkie wersje miały pojedyncze, długie okno, które w całości bądź pojedyncze sekcje były zamalowywane (zaślepiane) w jednostkach w zależności od potrzeb? A to, że nie widać go to tylko kwestia wyrazistości i interpretacji starych zdjęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts