Irek-M1 Napisano 6 Grudnia 2006 Share Napisano 6 Grudnia 2006 Poszukuję wszelkich materiałów o w/w samolocie oprócz wydawnictwa 4+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzianin Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Kamuflaże też ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 29 Grudnia 2019 Share Napisano 29 Grudnia 2019 Złapałem za łopatkę i zacząłem kopać. I wykopałem taki temat, w którym przynajmniej tytuł się zgadza. A pytanie brzmi: Jak to było z bocznymi oknami w centralnej części kadłuba w Mk X? Co jedna publikacja to podaje inaczej: nie było(jak w MK III) , jedno długie nad płatem (jak w Mk I), jak poprzednio ale zamalowane (jak w Mk II), dwa mniejsze umieszczone nad mniej/więcej krawędziami natarcia i spływu (GR XIV choć i tu spotkałem ze zdaniem, że środkowe sekcje pojedynczego długiego były zamalowane). Towarzysze, pomożecie? Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 30 Grudnia 2019 Share Napisano 30 Grudnia 2019 Jeszcze taka myśl mnie naszła: Czy możliwe (prawdopodobne?) jest, że wszystkie wersje miały pojedyncze, długie okno, które w całości bądź pojedyncze sekcje były zamalowywane (zaślepiane) w jednostkach w zależności od potrzeb? A to, że nie widać go to tylko kwestia wyrazistości i interpretacji starych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi