Skocz do zawartości

[HUMVEE] M1114 Dragon+scratch-1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kubisz mnie poganiał no to jestem. A więc lekko ruszyłem mojego HMMWV, wyciąłem osłone chłodnicy, lampe oraz ślady po wypychaczach na podsufitce. Wyciąłem też szablony do zrobienia opancerzenia drzwi. Do waloryzacji użyje blach Edka nr.22 116, kół Mig Productions no i arkuszy plastiku, a i pleksi.

Zdjęcie dla przypomnienia jakiego konkretnie HMMWV będę robił (ten najbardziej z przodu).

2517545884_b0ef1eb0b4_b.jpg

No i model.

_DSC8330.jpg

_DSC8335.jpg

_DSC8339.jpg

_DSC8348.jpg

Pozdrawiam

Napisano
Kubisz mnie poganiał no to jestem...

E tam, od razu poganiał. Raz może zapytał, czy kolega nie zapomniał Fajnie, że zacząłeś. To też nie jest moja skala, ale Humvee to Humvee - zawsze chętnie popatrzę.

A tymczasem kilka zdjęć na zachętę:

th_01-12.jpg th_21-2.jpg th_22-3.jpg th_29-1.jpg th_Irak1146.jpg th_Irak1147.jpg th_Irak18.jpg th_Irak203.jpg th_Irak393.jpg th_Irak394.jpg th_Irak541.jpg th_Irak583-1.jpg th_Irak8.jpg

Napisano

Kubisz mam prośbę, masz może jakieś foty takiego klimatyzatora jak jest zamontowany na tym 'moim' HMMWV

Roobert dzięki wielkie napewno się przyda.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Dawno się nie odzywałe, ale cały czas coś tam robię przy HMMWV. Skutecznie przeszkadza mi w tym M113, ale już nie długo. A teraz mam prośbę to was drodzy Koledzy , jeśli macie zdjęcia wnętrza M1114 najlepiej używanego bojowo to byłbym niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam

Napisano

Polak92, masz jeszcze coś takiego:

35269_1.jpg

To jest kawałek skanu z instrukcji z tego zestawu:

mp35254.jpg

Widać na nim (chociaż niezbyt dobrze) fragment tylnej przegrody. I może jakoś pomoże Ci IN-BOX powyższego zestawu i BUDOWA modelu z jego wykorzystaniem (w skali 1:35).

I jeszcze dwie fotki:

th_hummer_004.jpg th_hummer_005.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Powoli cały czas, coś tam skrobie postaram się wrzucić niedługo jakieś foty. Tymczasem mam pytanie skierowane do tych którzy sklejali HMMWV od Dragona: obniżaliście jakoś zawieszenie, bo wydaje mi się dosyć wysokie i nie wiem czy tak jest prawidłowo?

Pozdrawiam

Napisano

Nie jest za wysokie

o ile jest dobrze dopchnięte

Popatrz na moje galerie - tylko kolumbijski TOW jest Revella - reszta Dragony

• 2 weeks later...
Napisano

Mały postęp. Wkleiłem po kawałku 1mm plastiku , przy osi koła , ponieważ koła MIGa wchodzą za głeboko i jakoś musiałem to zniwelować, pozostało to samo zrobić z przodu.

104_2859.jpg

Wziąłem sie też powoli za blachy, przykleiłem grila i odciałem wyciągarke , którą zastąpi blaszana.

104_2862.jpg

Pozdrawiam

• 1 month later...
Napisano

No i fajnie, dobuduj jeszcze osłony z przodu bo widać dziury za kołami - zwłaszcza jak je skręcisz

• 3 months later...
Napisano

Co by nie posądzono mnie o zbytnie lenistwo mała aktualizacja...

104_29142.jpg

Eduardowski zderzak i Dragonowski hak..

104_29212.jpg

Rama praktycznie skończona..

104_29232.jpg

No i trochę nad dachem popracowałem.

Pozdrawiam