Polak92 Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Kubisz mnie poganiał no to jestem. A więc lekko ruszyłem mojego HMMWV, wyciąłem osłone chłodnicy, lampe oraz ślady po wypychaczach na podsufitce. Wyciąłem też szablony do zrobienia opancerzenia drzwi. Do waloryzacji użyje blach Edka nr.22 116, kół Mig Productions no i arkuszy plastiku, a i pleksi. Zdjęcie dla przypomnienia jakiego konkretnie HMMWV będę robił (ten najbardziej z przodu). No i model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Kolejny karaluch. ;) Siadam i obserwuję, bo w tej skali to ja nie dam rady pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Kubisz mnie poganiał no to jestem... E tam, od razu poganiał. Raz może zapytał, czy kolega nie zapomniał Fajnie, że zacząłeś. To też nie jest moja skala, ale Humvee to Humvee - zawsze chętnie popatrzę. A tymczasem kilka zdjęć na zachętę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Może znasz, może nie ale sporo zdjęć chyba M1114 i jakieś inne też http://picasaweb.google.com/FrenchyHP/HMMWV3?authkey=Gv1sRgCJa8t-60k5GlUw# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Kubisz mam prośbę, masz może jakieś foty takiego klimatyzatora jak jest zamontowany na tym 'moim' HMMWV Roobert dzięki wielkie napewno się przyda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Klimatyzator? Nie bardzo wiem, o co chodzi, klimatyzator w M1114 jest zamontowany na stałe, o tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Ooo no to już wszystko jasne. Czyli to na wieżyczce to 'szczekaczka'. Dzięki bardzo . A więc szykuje sie kolejny zakup czyli: http://www.martola.com.pl/pl630/produkty12770/M1025_ASK_w_LRAS3_+_M1025_ASK_PsyOp_Team__2_kits_ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Teraz już wiem, o co Ci chodziło Tak, to jest "szczekaczka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 15 Października 2009 Autor Share Napisano 15 Października 2009 Dawno się nie odzywałe, ale cały czas coś tam robię przy HMMWV. Skutecznie przeszkadza mi w tym M113, ale już nie długo. A teraz mam prośbę to was drodzy Koledzy , jeśli macie zdjęcia wnętrza M1114 najlepiej używanego bojowo to byłbym niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Na razie tyle: Po weekendzie poszukam więcej. Na dokładkę wieża GPS/GPK: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Polak92, masz jeszcze coś takiego: To jest kawałek skanu z instrukcji z tego zestawu: Widać na nim (chociaż niezbyt dobrze) fragment tylnej przegrody. I może jakoś pomoże Ci IN-BOX powyższego zestawu i BUDOWA modelu z jego wykorzystaniem (w skali 1:35). I jeszcze dwie fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Dzięki Kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 Powoli cały czas, coś tam skrobie postaram się wrzucić niedługo jakieś foty. Tymczasem mam pytanie skierowane do tych którzy sklejali HMMWV od Dragona: obniżaliście jakoś zawieszenie, bo wydaje mi się dosyć wysokie i nie wiem czy tak jest prawidłowo? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Nie jest za wysokie o ile jest dobrze dopchnięte Popatrz na moje galerie - tylko kolumbijski TOW jest Revella - reszta Dragony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 13 Listopada 2009 Autor Share Napisano 13 Listopada 2009 Mały postęp. Wkleiłem po kawałku 1mm plastiku , przy osi koła , ponieważ koła MIGa wchodzą za głeboko i jakoś musiałem to zniwelować, pozostało to samo zrobić z przodu. Wziąłem sie też powoli za blachy, przykleiłem grila i odciałem wyciągarke , którą zastąpi blaszana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Powoli Ci to idzie No ale to nie wyścig, liczy się efekt końcowy. Walcz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 No miesiąc minoł to jestem. Mały postęp bo dalej nie mam debondera. A więc fotki, skromnie bo skromnie ale jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 No i fajnie, dobuduj jeszcze osłony z przodu bo widać dziury za kołami - zwłaszcza jak je skręcisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Co by nie posądzono mnie o zbytnie lenistwo mała aktualizacja... Eduardowski zderzak i Dragonowski hak.. Rama praktycznie skończona.. No i trochę nad dachem popracowałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi