Tysiuniek Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 HMMWV M966 TOW, w wersji zimowej. Duńskie Siły Zbrojne (Forsvaret), 3 Batalion Pancerny z Jutlandii (Jydske Dragonregiment, Holstebro). Lata 90-te. Model nie będzie w 100% odpowiadał rzeczywistości - Forsvaret dysponuje wersją M 1045 (potwierdzone). Nie wiem, czy istnieją egzemplarze M966, nie znalazłem potwierdzenia, ale jest to możliwe. Duńskie Siły Zbrojne od dawna mają te samochody na wyposażeniu w kilku wersjach. Model Academy w skali 1/35, wykonany bez użycia jakichkolwiek kupnych elementów waloryzacyjnych. Wykonany w wersji "prosto od dilera, czyli nówka nie śmigana, na gwarancj", z pełną premedytacją, po prostu lubię również takie modele, bez śladów eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Wygląda całkiem ładnie, ale spróbowałbym "złamać" nieco kolor biały, zbyt odcina się od reszty. Ogólnie fajna maszynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Jedno malutkie ale: przemaluj pomarańczowe światła - srebrny podkład, na to pomarańczowa farba clear. Zobaczysz, jak model zyska, będziesz miał złudzenie szkiełka. Teraz za bardzo się te światełka odznaczają i są zbyt matowe. Poza tym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 8 Października 2009 Autor Share Napisano 8 Października 2009 Faktycznie, zgadza się. Do tego celu używam Pactry. Jaką farbę i jakiej firmy polecasz? Szukałem po katalogach i paletach, ale nie mam pewności która będzie najlepsza (clear). To samo dotyczny czerwonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Jako podkład daję srebrnego Humbrola 11, czerwone lampy - Pactra A65 (clear red), pomarańczowe - Humbrol 1322 (clear orange). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 8 Października 2009 Autor Share Napisano 8 Października 2009 Wielkie dzięki. I znowu się czegoś pożytecznego dowiedziałem...To forum to naprawdę świetna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 złamać" nieco kolor biały, zbyt odcina się od reszty. To wina fotek. W rzeczywistości zupełnie inaczej jest postrzegany kolor biały z innymi kolorami. Co do samego modelu to wygląda świetnie. Osobiście podoba mi się dużo bardziej niż IED. Jeśli chodzi o wersję 1045, to z tego co wiem, wystarczyło zaszpachlować "X" na drzwiach. EDIT: Przeglądając post kubisza z głównego wątku(KLIK), mogę jeszcze napisać, że dorobienie imitacji wyciągarki, a co za tym idzie utworzenie wersji 1046 z 1045 nie sprawiłoby Ci wiele kłopotu. Następnym razem pewnie o tym pomyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Super humvee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 8 Października 2009 Autor Share Napisano 8 Października 2009 Do szpachlowania drzwi jakoś nie mogłem dojrzeć, nie wiedziałem jak się za to zabrać, tak aby ich całkowicie nie zniszczyć, może przy następnym modelu, jak podejrzę, jak robią to inni.Dorobienie imitacji wyciągarki nie byłoby problemem, ale przyznam, że o tym nawet nie pomyślałem, Po prostu przyjąłem założenie teoretyczne, że Duńczycy posiadają już bardzo długo różne wersje Humvee, więc taką M966 może też mają lub mieli...Ale w tym modelu, jak pisałem w Galerii, to nie jest najważniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi