ozzy Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Witam Model wziąłem ze złomu, gdyż chciałem spróbować malować aerografem,na razie taty. Na początku malowałem na kartce kółka i kwadraty,które cieniowałem, by zapoznać się z tą techniką. Później wziąłem się do modelu, który musiałem obmyć z poprzednich warstw farby. Model ten oczywiście traktuję jako trening przed projektem właściwym, stąd stawiałem raczej na wspomniane wyżej malowanie. Wpierw użyłem techniki preshade, po czym zacząłem malowanie właściwe-kolor panzer grau, z domieszkami innych barw. Starałem się nadać efekt mocnego rozjaśnienia wystających elementów modelu, z lepszym bądź gorszym skutkiem. Jako, że wnętrze było nie kompletne postanowiliśmy z tatą zasłonić to brezentem, z ożebrowaniem z drutu. W miarę szybko uporałem się z samym modelem postanowiłem wykonać jakąś scenkę. Użyłem murka z zestawu Italeri, płotek wykonałem samodzielnie z drewienek. Znów sięgnąłem do magicznej torby taty z surowcami naturalnymi, by wyszukać imitację zniszczonych drzew. Poznałem także inną technikę układania gruntu, jednak przepis pozostał ten sam, gdyż sprawdził się najlepiej. W chwili obecnej czekam na wyschnięcie ziem ,masy modelarskiej i farb na modelu. Na modelu następnymi krokami będą kalki oraz weathering. Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Wprawdzie się na tej tematyce mało znam. Ale jedynie co mogę powiedzieć to wielkie Sam chciał bym kiedyś wykonać dioramkę na takim poziomie. Choć poprawił bym jedną małą rzecz... Mianowicie ten drewniany płotek. On wygląda trochę sztucznie - za czysto za nowo. Przydało by się go ciut ciut pod kolorować, pobrudzić i pocieniować. Ale ogólne wrażenia są pierwszoklaśne!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzy Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Witam Bardzo dziękuje, ale to dopiero początek prac nad terenem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 wiem, że to jeszcze będzie wszystko malowane itp. ale grubość sztachet jest chyba za duża.. no chyba, że to wina ujęcia.. i kibicuję ci.. i wierzę, że dosyć szybko przeskoczysz umiejętności mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzy Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 Witam. Postaram się go zmienić, na bardziej pasujący do skali. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi