Skocz do zawartości

Volvo FH 16/520

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Jest to mój pierwszy post na tym forum. Dziś rozpoczynam budowę samochodu Volvo.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/202bf6029b45d88e.html

Jest to mój drugi model i chciałbym go wykonać jako ciągnik z pchaną skrętną osią (pusher). Nie wiem jednak o ile wydłużyć rame i w jaki sposób to zrobić,dlatego zwracam się do Was o pomoc.

Napisano

Wielkie dzięki. Mam pytanie czy na 2 oś nada się przednie zawieszenie od Dafa?

Napisano

Witaj! Odrazu ci powiem, że napewno się nie nada. Chodził mi ten projekt po głowie i miałem zacząć go wykonywać po skończeniu swojego FH16. Powodzenia w budowie!

Napisano

Zależy jaka szpachla, np Gunze rozcieńczam MR. Color Thinner , Tamiyę rozcieńczalnikiem X - 20A.

Napisano

A z domowych sposobów , to szpachlę Humbrol rozcieńczałem Nitro -nawet dzisiaj to robiłem

Pozdrawiam.

• 1 month later...
Napisano

Witam po dłuższej nieobecności. Niewiele przez ten miesiąc zrobiłem, ale jak to się mówi "cały czas do przodu".Wrzucam parę zdjęć

Napisano

Silnik:

302a003fa814103fm.jpg

i to by było na tyle Zdjęcie silnika może trochę słabe ale robione przy sztucznym świetle

Napisano

Popracuj może jednak nad tym światłem, bo nie da się tutaj nic ocenić Ale wydaje mi się, że ten silnik za mocno się świeci więc może jakiś wash :P no chyba, że robisz nówke prosto od dealera A i odcień twojego zielonego jest trochę inny niż w volvo, ale to jest do przebolenia Poczekaj do jutra i w dziennym świetle cyknij fotke, bo wtedy lepiej wszystko będzie widać, albo włącz opcje makro, wyłącz błysk, postaw model pod w miare białym światłym i wtedy próbuj powinno być lepiej :P

Napisano

Witam. Na tych zdjeciach naprawde malo widac. popatrz jak to robia inni- jednolite tło to podstawa a nie daf albo instrukcja. jak sie wstawia zdjecia wystarczy poszukac, jest tez dzial testy i tam mozesz proby robic. Zrob dobre fotki i bedziemy oceniac model.pozdawiam.