toma$ Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 Witam! Jest to mój pierwszy post na tym forum. Dziś rozpoczynam budowę samochodu Volvo. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/202bf6029b45d88e.html Jest to mój drugi model i chciałbym go wykonać jako ciągnik z pchaną skrętną osią (pusher). Nie wiem jednak o ile wydłużyć rame i w jaki sposób to zrobić,dlatego zwracam się do Was o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 Witaj Fajnie że się zarejestrowałeś, na pewno postaramy się pomóc viewtopic.php?t=10924&highlight=iveco+turbostar W tym temacie kolega star200 przedłużał ramę w Iveco Powodzenia podczas prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 http://images46.fotki.com/v400/fileUn2g/4b104/1/117425/483534/FH164x24.jpg to ci powinno pomóc kwestia przeliczenia wymiarów na skale 1 : 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toma$ Napisano 13 Października 2009 Autor Share Napisano 13 Października 2009 Wielkie dzięki. Mam pytanie czy na 2 oś nada się przednie zawieszenie od Dafa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 Witaj! Odrazu ci powiem, że napewno się nie nada. Chodził mi ten projekt po głowie i miałem zacząć go wykonywać po skończeniu swojego FH16. Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toma$ Napisano 13 Października 2009 Autor Share Napisano 13 Października 2009 Skoro mówisz ze sie nie nada to będzie to zwykły ciągnik siodłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 Ale nie zniechęcaj się tak odrazu. Poprzeglądaj plany, zdjęcia orginału i pokombinuj trochę. Napewno wszyscy ci tu pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Nie martw się toma$ na pewno znajdzie się inne rozwiązanie. Zawsze możesz sam zrobić dodatkową oś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Albo możesz popytać może ktoś ma ze złomu z Volva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toma$ Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 znacie może jakiś sposób na to żeby szpachla łatwiej się nakładała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Można ją lekko rozcieńczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toma$ Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 czym sięją rozcieńcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Zależy jaka szpachla, np Gunze rozcieńczam MR. Color Thinner , Tamiyę rozcieńczalnikiem X - 20A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 A z domowych sposobów , to szpachlę Humbrol rozcieńczałem Nitro -nawet dzisiaj to robiłem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toma$ Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 dzięki bodzio bo właśnie używam szpachli Humbrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toma$ Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Witam po dłuższej nieobecności. Niewiele przez ten miesiąc zrobiłem, ale jak to się mówi "cały czas do przodu".Wrzucam parę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toma$ Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Zdjęcia Rama: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toma$ Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Sorka że tak dziwnie dodaje ale dopiero się uczę ;D Felgi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toma$ Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Silnik: i to by było na tyle Zdjęcie silnika może trochę słabe ale robione przy sztucznym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Popracuj może jednak nad tym światłem, bo nie da się tutaj nic ocenić Ale wydaje mi się, że ten silnik za mocno się świeci więc może jakiś wash :P no chyba, że robisz nówke prosto od dealera A i odcień twojego zielonego jest trochę inny niż w volvo, ale to jest do przebolenia Poczekaj do jutra i w dziennym świetle cyknij fotke, bo wtedy lepiej wszystko będzie widać, albo włącz opcje makro, wyłącz błysk, postaw model pod w miare białym światłym i wtedy próbuj powinno być lepiej :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Witam. Na tych zdjeciach naprawde malo widac. popatrz jak to robia inni- jednolite tło to podstawa a nie daf albo instrukcja. jak sie wstawia zdjecia wystarczy poszukac, jest tez dzial testy i tam mozesz proby robic. Zrob dobre fotki i bedziemy oceniac model.pozdawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi