Paweł Czarnocki Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Zdecydowanie następnym razem tło będzie bardziej neutralne, szare. Niestety mój Canon A610 to nie jest sprzęt do robienia fotek przy sztucznym oświetleniu. Wybaczcie. Nadal nie mam pomysłu po co te rureczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Nadal nie mam pomysłu po co te rureczki ? Może na flagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Noooo... W końcu! A jednak nie bolało Bardzo miły modelik... Ba Bardzo Ładny. Test Zaliczony! Teraz szyłke i BRDM-a :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Października 2009 Autor Share Napisano 19 Października 2009 Teraz szyłke i BRDM-a :P Ale muszę kupić coś szarego na tło. Brystol albo tkaninę jakąś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Może to wina fotografi - kolorki wyglądają dla mnie nieco kosmicznie. W zestawie nie było stopna znajdujęcego się z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Bardzo fajny stwór. Możesz następnym razem bardziej filtrować a potem mocniej zwashować. Jak na twoim miejscu dołożył bym jeszcze trochę rainsów takich jasno ziemistych, imitujących spłukiwany kurz. Twój Canon to swietny aparat. Jeśli chodzi o zdjęcia to miałem takie same problemy. Dopiero rady kolegi mi pomogły. A sprawa jest dziecinie prosta Oświetlenie - trzy jednorodne zródła światła - czyli jak żarówki to żarówki jak halogeny to halogeny - nie ma mieszania. Dwa z boku, jedno od góry Należy na światło nałożyć filtr - zwykła kalka techniczna> J używam trzech lampek biurowych takie z jarzeniówką ( kupione w biedronce za 19 zł sztuka ) Ustawienia AV, ISO 50 balans bieli - pobierasz balans przykładając białą kartkę i wciskasz set. Dodatkowo zdjęcia z 10 sekundowym opózniaczem i makro na dole (MF) Zdjęcia ze statywu - ja mam za 40 zł taki mały. Robię je Canonem starszy model A 520. Zdjęcia skadrowane i wyostrzone w standardowym najprostszym programie Miscrosoft Photo Editor. Żadnych dodatkowych ingerencji. Próbka Spróbuj bo warto - i daj znać jak by były jakieś problemy - ja mam już rozgryziony ten aparat a jestem laikiem w zakresie fotografi tak że bedziemy gadać tym samym językiem pozdrawiam serdecznie -)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Myślałem, że już się nie doczekam galerii. Fajny model wyszedł Co do fotek to też mam A610 i od niedawna robię tak jak rollingstones, tylko bez lampek Wcześniej wychodziły mi podobne fotki do Twoich, a jak jest teraz, można zobaczyć w wątku z Centurionem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi