Gość Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 (edytowane) Witajcie wszyscy!! Mam pytanie zupełnie bez sensu i pewnie mi sie za nie oberwie ale co tam, ja sie dopiero uczę. Jak wy odklejacie źle przyklejone elementy modelu?? w Tym wypadku chodzi o nie tak przyklejone wałki skretne w abramsie. Prosze o pomoc. Chodzi mi tylko czym rozpuścić ten klej ( contacta ) żeby uniknąć łamania elementów. Edytowane 19 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Nie da rady. Trzeba rozciąć, rozerwać. Musisz nauczyć się kleić precyzyjnie i za pierwszym razem. To trudna sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Pozostaje uciac/rozciac. Klej normalnie rozpuszcza plastik na obydwu powierzchniach styku, a potem wszystko razem zastyga w calosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 niestety macie rację :( gapa ze mnie, juz pozbyłem sie jednego z wachaczy teraz walczę z następnym :(. Dobrze że dragon dał pewne zapasy w komplecie bo byłbym dzis w lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Ja np. (nie)raz w jakimś tam celu używałem benzyny ekstrakcyjnej i mi się po pewnym czasie takie kontaktu z tym płynem rozklejało. Fakt piękne ładne równe nie było, a zawsze... Tylko nie taka ilość żeby plastik rozpuściła, po trochu w miejscu sklejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Niekoniecznie uciąć.Jeżeli ilość naniesionego kleju była mała to możesz to zalać rozpuszczalnikiem Wamoda na ok 30min, jeżeli jednak duża pozostaje tylko wyrwać albo uciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi