Guest Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 (edited) Witajcie wszyscy!! Mam pytanie zupełnie bez sensu i pewnie mi sie za nie oberwie ale co tam, ja sie dopiero uczę. Jak wy odklejacie źle przyklejone elementy modelu?? w Tym wypadku chodzi o nie tak przyklejone wałki skretne w abramsie. Prosze o pomoc. Chodzi mi tylko czym rozpuścić ten klej ( contacta ) żeby uniknąć łamania elementów. Edited October 19, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas HS Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Nie da rady. Trzeba rozciąć, rozerwać. Musisz nauczyć się kleić precyzyjnie i za pierwszym razem. To trudna sztuka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkijak Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Pozostaje uciac/rozciac. Klej normalnie rozpuszcza plastik na obydwu powierzchniach styku, a potem wszystko razem zastyga w calosc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 niestety macie rację :( gapa ze mnie, juz pozbyłem sie jednego z wachaczy teraz walczę z następnym :(. Dobrze że dragon dał pewne zapasy w komplecie bo byłbym dzis w lesie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Ja np. (nie)raz w jakimś tam celu używałem benzyny ekstrakcyjnej i mi się po pewnym czasie takie kontaktu z tym płynem rozklejało. Fakt piękne ładne równe nie było, a zawsze... Tylko nie taka ilość żeby plastik rozpuściła, po trochu w miejscu sklejenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Niekoniecznie uciąć.Jeżeli ilość naniesionego kleju była mała to możesz to zalać rozpuszczalnikiem Wamoda na ok 30min, jeżeli jednak duża pozostaje tylko wyrwać albo uciąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts