Tysiuniek Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 (edytowane) Założę jeszcze jeden warsztat, poświęcony M998 Cargo. Model będzie pochodził z destrukcji (tzn. uległ katastrofie drogowej i został zezłomowany). Jako sprytny Polak odnalazłem go na szrocie i postanowiłem przywrócić mu cechy używalności. Przy okazji pozmieniam to i owo, cos usunę, coś innego dorzucę. Mam kilka wariantów, może cos jeszcze z niego będzie...Postaram sie czymś zaskoczyć.Mam też rozbity T-34/85.To było podczas uroczystości rodzinnej, wozy te aż tak ze sobą walczyły, że uległu ciężkim uszkodzeniom.. Podobno Amerykanie byli naćpani,a Rosjanie po kilku głębszych. Jedni myśleli, że jadą do Polski instalowac tarczę z rakietami, drudzy gdzieś się zapodziali na jakieść wsi białoruskiej, trochę popili , a potem gnali na Berlin nieco spóźnieni, aczkolwiek wolniej, ponieważ coś im sie nie zgadzało w terenie ,a z tyłu ciągnęli kilka samochodów, w tym radiowóz policyjny KIA, - jako trofieje... No i musieli przejechać po sobie. Zobaczymy... Na razie tak wygląda: Edytowane 9 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Oj zderzenie nie było dosyć duże Humvee nieżle wygląda Ciekawe jak będzie wyglądał po renowacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 To te nowoczesne migawki w aparatach -> to jest moment "rozscalenia" - "strefa" zgniotu przyjdzie później -> na następnej fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Ci Rosjanie to niezły rozrzut mieli - musieli też o Grecję zahaczyć, bo widzę tam greckie tablice rejestracyjne A jaką masz koncepcję na wygląd po remoncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 Co za ludzie...Nic im nie umknie Taka ładną historię sobie wymyśliłem...Kubisz oczywiście musiał zauważyć greckie tablice, jakby nic ciekawszego nie było do oglądania na fotce BaldPuma również zauważył brak strefy zgniotu...Kurcze, jeszcze przed remontem dorobię! Rosjanie tak bardzo sie spieszyli do Berlina ( w końcu mieli "kilka" lat spóźnienia), że tylko przemknęli obok Humvee nieopodal...To tylko podmuch, tym bardziej, że byli po kilku głębszych Poza tym T-34/85 to jednak sa szybkie czołgi. Pomysł? Byc może będzie miał podczepioną armatę Howitzer, ewentualnie rozstawię na pace wyrzutnie ppk TOW...No i radio z blaszek Eduarda.Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 Znalazłem jeszcze fotki tego modelu, przed remontem. Niech będą przykładem, jak nie powinno się robić modeli Humvee, chociaż wtedy nawet mi się podobał...aż zobaczyłem modele na forum.Teraz już nie, dlatego uległ destrukcji...Miał być przeznaczony na części zamienne, ale postanowiłem go zrobić od nowa. Obecnie w trakcie procesu zmian - równolegle z produkcją Dumvee. Mam nadzieję, że wyjdzie trochę lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Nie dramatyzuj Ale po tym co teraz pokazujesz nowy będzie napewno lepszy - zwłaszcza że słuchasz rad róznych upierdliwców tylko gdzie fotki z produkcji /skoro się już sypnąłeś/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 Poważnie,nie podobał mi się. Coś w nim było sztucznego. Zresztą robiłem go z pamięci, kilka lat temu widziałem mniej więcej takiego na jednej z ulic w Grecji. Pamiętam, że był obłożony takimi pstrokatymi plandekami. Po przeróbce będzie bardziej prosty, a przez to bardziej naturalny. Zdjęcia z produkcji zamieszczę jutro, dzisiaj już za ciemno, a z lampą błyskową nie wychodzą przyzwoicie. Upierdliwców? Wcale nie. Po prostu tutaj są ludzie, którzy wiedzą o Humvee znacznie więcej ode mnie, jak dotąd nikt mi źle nie poradził. Tylko się cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 Na dzień dzisiejszy wygląda tak: Został przemalowany oraz w pewnym stopniu poprawiony. Zrobię z niego takiego "konia roboczego". Usunąłem dach, drzwi, przednie szyby. Na pace prawdopodobnie ustawię rozłożoną wyrzutnię kpr TOW. Nie mam pojęcia, czy w rzeczywistości tak równiez przewozi się ta wyrzutnię, ale bardzo podoba mi sie taki układ. W prawym oknie, na masce silnika będzie ustawiony km. Przynajmniej bojowo wygląda. Niestety, podczas usuwania przednich lamp do malowania, uszkodziłem sobie przedni panel - odciąłem kawałek rantu. Niezbyt ciekawie to wygladało...Wpadłem na pomysł, aby to jakoś zamaskować - wstawiłem siatkowe osłony na przednie reflektory. Teraz przynajmniej nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 siatka za bardzo zaciemnia - lepiej daj szmatkę jak np izraelczycy - bo metody z Duńskiego walka - nie polecam - jak dla mnie brzydko wyglada. Kol. Kubisz pewnie wrzuci fotkę - bo ja tu nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Kol. Kubisz nie wrzuci, bo nie bardzo wie o co chodzi Kol. BaldPumie Poza tym też nie ma przy sobie kompletu zdjęć. Jak dla mnie siatka może być, tym bardziej, że powstaje model trochę Sci-Fi. Mimo tego plamy kamuflażu są chyba trochę za bardzo rozmyte. Generalnie - jest lepiej niż było, jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Kol. Kubisz nie wrzuci, bo nie bardzo wie o co chodzi Kol. BaldPumie jakby tak nie machał po próżnicy tylko pomyślał to by wiedział -> fotki gustownie zakrytych reflektorów ale fakt - mój tekst jest nieco mętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 Model trochę przemalowałem, tzn. zawęziłem kamuflaż. Niestety, moim aero nie bardzo da się jeszcze bardziej zawęzić - za szeroka dysza. Ale to nic, teraz mi sie w miare podoba. Reflektory musiałem zakryć siatką - tak jak pisałem wcześniej - uszkodziłem sobie rant obudowy jednego światła. Musiałbym wymienić cały przedni panel - niestety nie miałem skąd go zdobyć..Naprawdę teraz jest dużo lepiej... Zauważyłem na fotkach, że nawet kamuflaż NATO rózni się na poszczególnych egzemplarzach - wystepuje różny układ plam. Mam nadzieję, że takie malowanie nie będzie dużym błędem, tym bardziej że model nie przedstawia konkretnego egzemplarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 4 Listopada 2009 Autor Share Napisano 4 Listopada 2009 Ostatnio trochę sobie przy nim porobiłem, jeszcze kilka elementów i będzie koniec. Teraz tak to wygląda: Pozostało miedzy innymi połączenie wyrzutni TOW z panelem sterowania oraz zasilaniem - muszę gdzieś znaleźć, jak to dokładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 Ładnie. Tak na szybko - mam takie zdjęcia, może pomogą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 4 Listopada 2009 Autor Share Napisano 4 Listopada 2009 Pewnie, że pomogą. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 9 Listopada 2009 Autor Share Napisano 9 Listopada 2009 ...i by było na tyle. Fotki przedstawię w Galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi