BaldPuma Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 (edytowane) Jakoś się brzydko zrobiło.... leb mnie bolał..... siły nie było w palcach - to żeby nie odpuszczać całkiem tematu zrobiłem małe plany na przyszłość. Przy dotychczasowym tempie - model na 2 miesące mam spokojnie zaplanowane zajęcie na ................ 8 lat WRZUĆCIE PROSZĘ WŁASNE PLANY DŁUGOFALOWE - ZA 5 LAT SPRAWDZIMY Edytowane 23 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 A rozumiem, chcesz się wpisać do "Księgi Rekordów Guinessa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 (edytowane) Plany iście imperialne. Oczywiście "normalnej" wersji w nich nie uświadczy Ale to może i dobrze... Ostatnio zaraziłeś mnie trochę wersjami dziwnymi użytkowanymi przez kraje inne niż USA. Trochę, bo wciąż mam słabość do "zwykłych" Humvee USA z lat '80 i wczesnych '90. A moje plany aż tak wielkie nie są. Na razie takie (jest tu też model będący właśnie w produkcji) - kolejność przypadkowa: 1. M998 HMMWV z działem bezodrzutowym M40 106 mm (prototyp): 2. M1151 UAH (OIF): 3. M1025 HMMWV z motocyklem (Iron Star 1994) 4. Ukraiński opancerzony M1026 HMMWV (KFOR): 5. M998 HMMWV Scud Hunter (Pustynna Burza): 6. M1025 HMMWV based GMV-S Dumvee (Afganistan): 7. Hamer Magen David (IDF): 8. Iracki M1114 UAH: 9. Tajwański M998 HMMWV z wyrzutnią Tien-Chien: 10. M1114 UAH najemników w Afganistanie: 11. Duński Dumvee: 12. Boliwijski M998 HMMWV: 13. Ekwadorski M998 HMMWV z wyrzutnią MAPATS: No i może na razie na tej magicznej liczbie 13 pozostanę. Edytowane 24 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 BaldPuma prośba zrób grupową fotkę wszystkich Twoich perfekcyjnych maleństw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 BaldPuma prośba zrób grupową fotkę wszystkich Twoich perfekcyjnych maleństw Nie da się, BaldPuma wszystkie wersje robi na jednym podwoziu A tak serio, fajnie byłoby gdybyś pokazał całą kolekcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Panowie, nie róbmy offtop'a. Zapraszam tutaj: KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Ja też mam swoje plany. Co prawda nie tak bogate jak BaldPumy, ale zawsze. Poza tymi które są już na ukończeniu lub w budowie (ZSU, MARS-2, 1043 Cold Winter), w najbliższym czasie M1037 Avanger x2, gdzie inspiracją jest moje ulubione zdjęcie tej wersji: Dalej już w bliżej nieokreślonych czasie i kolejności: M998 LOSAT: Któryś z shelterów. Nie podaję numerka bo sam jeszcze nie wiem, który. Może taki: M997: M1025 z gąsienicami, jeśli kiedyś wpadnie mi w łapy jakiś niepotrzebny układ jezdny: Na koniec wersja dość drapieżna, wymagająca sporo pracy. M1097 AMRAAM: Czy będą kolejne? Tego nie wiem. Zobaczymy co przyszłość przyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Tak sobie policzyłem, że w sprzyjających okolicznościach zmieści mi się w witrynce 36 modeli Humvee. 15 już jest, wyżej planowane 13, czyli jeszcze na 8 mogę się szarpnąć. I tak sobie dzisiaj posiedziałem, poprzeglądałem zdjęcia i wybrałem - plany część II: 1. Hamer Orev (IDF): 2. Libański M998 HMMWV: 3. M1038 HMMWV Shelter Carrier: 4. Polski M1025 HMMWV (ISAF): 5. M998 HMMWV Gun Truck (OIF) po raz pierwszy: 6. M998 HMMWV Gun Truck (OIF) po raz drugi: 7. M998 HMMWV Gun Truck (OIF) po raz trzeci: 8. M1114 UAH z pancerzem objective Frag 5 (OIF) Jak skleję to wszystko, to będę gapił się na regał z modelami siedząc w fotelu i pykając fajeczkę, ponieważ będę już na emeryturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Zacznij od 4!!! Ukraińska dopancerzona wersja czadowo wygląda!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Coraz poważniej myślę o tym, żeby ukraińskiego przesunąć trochę wyżej w kolejce. W każdym razie WARSZTAT jest już założony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 4 Listopada 2009 Autor Share Napisano 4 Listopada 2009 W nawiązaniu do gg-rozmowy z jak to mówią bracia Czesi "Vedoucim Projektu" kol. Kubiszem powstał nowy pomysł na Space-hummera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 Jak dla mnie - profanacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 "Odlotowy" Hummer, w dosłownym tego słowa znaczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi