jakub476 Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Tamiya mi podpadła, klapa marnie pasowała do kasty i podwozia. Trochę szlifowałem, doginałem, jest lepiej ale nie idealnie. Blaszki Studio 27 wyglądają bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 No w końcu jakieś konkrety. dużo mi opowiadałeś o tym projekcie i mam nadzieję że będzie taki jak w opisach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Kolego robisz piękny o ile nie najpiękniejszy model Ferrari oczywiście według mnie więc nie pozostaje mi nic innego niż życzyć Ci powodzenia będę śledził tą relację z zapartym tchem pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 25 Października 2009 Autor Share Napisano 25 Października 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 mam prozbe moglbys mi zrobic inboxa?? byl bym wdzieczny bo tez sie zastanawiam nad zakupem ale z tego co pamieram f50 ktore skladalem i nie skonczylem to nie byla jakos za dobra z tej seri modeli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Ja bym zamienil izolacje od przewodow na profile evergreen lub plastruct. izolacja niestety nie trzyma pionu,na zdjeciu z glowica, kazda izolacja patrzy w inna strone, a domyslam sie ze powinno byc w jednej lini pionowo do gory. Fajnie podszedles do tematu, balszki, metaltransfery, pelen profesjonalizm. Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 25 Października 2009 Autor Share Napisano 25 Października 2009 a domyslam sie ze powinno byc w jednej lini pionowo do gory. A właśnie nie. Jak wyschnie klej wdzieje druciki i podoginam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 zwracam honor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 jakub476 zapowiada się dobra relacja z budowy Mam w planie F40 ale Competizione. Będę śledzić Twoją relację i życzę powodzenia w budowie Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Tamiya tłumik końcowy zrobiła tak: (Zdjęcie z ItalianHorses.net) A tak wyglądał oryginał. Mam zestaw blach S27 jednak blaszka była za krótka, zeszlifowałem tłumik, ściąłem "szwy" blaszkę podzieliłem na 3 części i udało się dopasować. Obejmy od S27 były jeszcze krótsze, więc użyłem polistyrenu 0,25mm. Na koniec dorobiłem szew z drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 No, no widzę, że też pracujesz nad Ferrari, a więc pozdro konkretny pomysł z tym tłumikiem Wypadałoby coś zrobić z końcówkami, bo te nie ciekawe są, jakby po gradobiciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Nieźle, dopracujesz i będzie jak w 1:1 3mam kciuki Jakub . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Pierwsze podejście i jest prawie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 No zapowiada sie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 No ładnie się zapowiada! A z czego te sprężynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 30 Listopada 2010 Autor Share Napisano 30 Listopada 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2011 Jak kiedyś pisałem, miałem problem ze spasowanie klapy. Kupiłem kolejne F40. Wziąłem nowe podwozie i bodę plus starą klapę i teraz pasuje. Powiem, że z nową klapą znów by nie pasowało... Pewnie można by to dogiąć ale tak jest zdecydowanie prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Super autko. Też ostatnio nabyłem ten model. Jednak najpierw 512BB. W każdym razie póki co bardzo mi się podoba. Ładne tarcze. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2011 Poskładałem tylną siatkę (7 elementów) za podładowałem i pomalowałem na czarno. Otworami na światła się nie przejmowałem, potem usunę bolce z lamp,a tu nakleję kołka z chrom folii. Studio27 vs. Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Zdecydowanie lepiej ta siateczka wygląda w wykonaniu studio27. Wydaje mi się jednak, że siatka jest jednak za rzadka, ale może to zazdrość przeze mnie przemawia http://www.seriouswheels.com/def/Ferrari-F40-Red-r.htm Powodzenia w budowie! Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Chyba z 3 razy malowałem te lampy, ale teraz jakoś to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Trochę cienia zrób w środku, bo za bardzo prześwituje ta siatka. Poza tym mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Może czarna pończocha naciągnięta jeszcze na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Ma prześwitywać... http://www.seriouswheels.com/pics-def/Ferrari-F40-Rear-Red-5-st.jpg Teraz jest jaśniej bo brakuje sporo elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi