rtoipmodest Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Bardzo sie zgrzłem na tę maszynkę: I kupiłem model JP Production : viewtopic.php?t=17021 Dzis spojrzałem na foto i zrobiło mi sie ciepło No cóż spróbuje z nim powalczyć = skrócenie paki i połączenie jej z kabiną Jeśli ktoś może mi powiedzieć jaki to model Chevroleta lub podesłać jakieś foty (oczywiście także maszyn cywilnych) to byłbym zobowiazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 28 Października 2009 Autor Share Napisano 28 Października 2009 Widzę, że pytanie (tradycyjnie ) za trudne. To może jakieś sugestie lub foty podstawy pod "świnię"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 nie jest źle , kolega sklejał podobnego tu: viewtopic.php?t=17072 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 28 Października 2009 Autor Share Napisano 28 Października 2009 No ten ma właśnie taką skrzynię jak nieszczęsny model. Mój to chyba samochód z rocznika 82 Któtsza paka jest połączona z kabiną na stałe. Na razie się nie pali, ale popytam na ML i to wie. Zamiaruję wziąść modelik i odciać mu cześć paki z przodu (jest to odlane z ramą). Trzeba też przenieść wlew paliwa. Szczęśliwie mam też wersję z zabudową i ona jest krótsza - bedę miał na czym sprawdzić ile przyciąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 No cóż spróbuje z nim powalczyć = skrócenie paki i połączenie jej z kabiną Jeśli ktoś może mi powiedzieć jaki to model Chevroleta lub podesłać jakieś foty (oczywiście także maszyn cywilnych) to byłbym zobowiazany. Piotrek - bez stresu. Twoje autko to militaryzowana wersja Chevy K5 Blazer. Występował w kilku podwersjach... Poza tym ten sam wózek był też produkowany jako GMC Jimmy. Wspominasz, że to rocznik 82... To nie tak hop-siup... Rok produkcji 1982? Czy model 1982? Bo to w Stanach bardzo duża różnica.... Właśnie puściłem maila do gościa, który powinien mieć oryginalne katalogi z tego okresu, więc coś się powinno z tego urodzić. Tu masz na zachętę (wygrzebane z ogłoszenia o sprzedaży) Tu ze strony kolekcjonera Jak tylko coś będę miał więcej to ci wrzucę na maila... Teraz czas na poranną kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Ten ze strony kolekcjonera śliczny. Sam bym takiego kupił (i to nie tylko w 1/72) ;-) Ze skróceniem paki nie powinno być problemu bo to dosyć prosto wygląda. Dasz radę. Tylko w tej zmilitaryzowanej wersji ten tłumik jakoś dziwnie wygląda ale może go naderwali na manewrach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 ten tłumik jakoś dziwnie wygląda ale może go naderwali na manewrach? Raczej naderwany.... Tu na zachętę widok oryginała W ramach samopomocy koleżeńskiej dokopałem się już do sporej ilości materiałów, tylko nie wiem czy Piotr chce żebym mu wątek zaśmiecał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 28 Października 2009 Autor Share Napisano 28 Października 2009 Zbiniu, racja odetne z przodu i dokleję do kabiny. Troche szpachli i... Zagadką jest dla mnie wygląd kabiny od tyłu. No i połaczenie kabiny z paka komplikuje sprawę okien/malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Zagadką jest dla mnie wygląd kabiny od tyłu. Wygląd tyłu kabiny znajdziesz w publikacjach z 1981 i 1982 r. co posłałem na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Witam ! To jest 1985 Chevrolet C/K Pickup 3500 K3500. Tu go możesz kupić http://cgi.ebay.com/ebaymotors/CUCV-M1008-Chevy-Dana-60-4-56-6-2-Diesel-1-1-4-Ton_W0QQitemZ200398643163QQcmdZViewItemQQptZUS_Cars_Trucks?hash=item2ea8b09fdb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi