Skocz do zawartości

Chevy USAF

rtoipmodest

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo sie zgrzłem na tę maszynkę:

DF-ST-84-09181.jpg

I kupiłem model JP Production :

viewtopic.php?t=17021

Dzis spojrzałem na foto i zrobiło mi sie ciepło

No cóż spróbuje z nim powalczyć = skrócenie paki i połączenie jej z kabiną

Jeśli ktoś może mi powiedzieć jaki to model Chevroleta lub podesłać jakieś foty (oczywiście także maszyn cywilnych) to byłbym zobowiazany.

No ten ma właśnie taką skrzynię jak nieszczęsny model. Mój to chyba samochód z rocznika 82 Któtsza paka jest połączona z kabiną na stałe. Na razie się nie pali, ale popytam na ML i to wie.

Zamiaruję wziąść modelik i odciać mu cześć paki z przodu (jest to odlane z ramą). Trzeba też przenieść wlew paliwa. Szczęśliwie mam też wersję z zabudową i ona jest krótsza - bedę miał na czym sprawdzić ile przyciąc.

No cóż spróbuje z nim powalczyć = skrócenie paki i połączenie jej z kabiną

Jeśli ktoś może mi powiedzieć jaki to model Chevroleta lub podesłać jakieś foty (oczywiście także maszyn cywilnych) to byłbym zobowiazany.

Piotrek - bez stresu. Twoje autko to militaryzowana wersja Chevy K5 Blazer.

Występował w kilku podwersjach... Poza tym ten sam wózek był też produkowany jako GMC Jimmy.

Wspominasz, że to rocznik 82... To nie tak hop-siup...

Rok produkcji 1982? Czy model 1982? Bo to w Stanach bardzo duża różnica....

Właśnie puściłem maila do gościa, który powinien mieć oryginalne katalogi z tego okresu, więc coś się powinno z tego urodzić.

Tu masz na zachętę (wygrzebane z ogłoszenia o sprzedaży)

1982chevyblazer4x4.jpg

Tu ze strony kolekcjonera

1982K5BlazerRedWhite034Custom.jpg

Jak tylko coś będę miał więcej to ci wrzucę na maila...

Teraz czas na poranną kawę

Ten ze strony kolekcjonera śliczny. Sam bym takiego kupił (i to nie tylko w 1/72) ;-)

Ze skróceniem paki nie powinno być problemu bo to dosyć prosto wygląda. Dasz radę.

Tylko w tej zmilitaryzowanej wersji ten tłumik jakoś dziwnie wygląda ale może go naderwali na manewrach?

Pozdrawiam

ten tłumik jakoś dziwnie wygląda ale może go naderwali na manewrach?

Raczej naderwany....

Tu na zachętę widok oryginała

Untitled-2copy.jpg

W ramach samopomocy koleżeńskiej dokopałem się już do sporej ilości materiałów, tylko nie wiem czy Piotr chce żebym mu wątek zaśmiecał