arthur_szu Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Miał być tylko in-box a jednak... Droga kupna nabyłem żywiczną figurkę amerykańskiego spadochroniarza 505 Pułku Piechoty Spadochronowej (Parachute Infantry Regiment) 82 Dywizji Powietrzno-Desantowej firmy Maurice Corry. Swego czasu była dostępna na portalu aukcyjnym ale z tego co się dowiedziałem od Sprzedającego - cena, która kończyła aukcję nie była satysfakcjonująca i opłacalna dla niego. Z racji rekonstrukcji tej dywizji jak i pułku postanowiłem powalczyć o nią Sprzedający postarał się Tak przynajmniej ma wyglądać wg producenta: Jak widać na zdjęciach figurka ładnie się prezentuje - zarówno detale i jakość odlewów. Zobaczymy jak będzie dalej... Taki mały in-box: P.S. Oczywiście będzie miał oznaczenia 1 Batalionu "Jack of Diamonds" _____________________________________________ Ogólnie jestem zadowolony z osiągniętego efektu - wymienione paski trzymające kieszenie i sznurówki (cienko ucięta blaszka do kwiatów), linka spadochronowa trzymająca minę No. 75 Hawkinsa (drut) oraz poprawiane wszelkie linie i krawędzie. Jeszcze trochę zabawy przede mną żeby wyglądał sensownie przed malowaniem: _____________________________________________ Podkład i wstępnie kolor bazowy: _____________________________________________ I jedziemy dalej.... Na hełmie oznaczenia NCO (podoficera) oraz romb z literką "J" - oznaczenie 1 Batalionu 505 Pułku 82 Dywizji zwanego "Jack of Diamonds" (czyli to co rekonstruuję wraz z Kolegami ) Materiał ikonograficzny, czyli autor Stronka też powoli się rozwija http://www.82nd.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 I jedziesz dalej, bo figurka wygląda bardzo apetycznie . Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 A proszę bardzo Kolejne etapy wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 5 Listopada 2009 Autor Share Napisano 5 Listopada 2009 Jako, że odzewu nie było, a postępy są, wrzucę kolejne fotogramy (mam nadzieję, że Moderatorzy wybaczą mi brak edycji postów ;o)) W międzyczasie powstaje podstawka - kawałek płyty lotniska, tuż przed startem (będzie jeszcze jeden detalik nie uwzględniony teraz ale to w Galerii ;)... [nie bójcie się - więcej siuraków nie będzie ] Materiały - polistyren, plastelina, klej cyjanoakrylowy, skalpel i papier ścierny: Faktura - szpachlówka Tamiya zmieszana z pyłem dla szynszyli, drapanie, rycie itp ;) Szmata czyli papier toaletowy nasączony wikolem: Doszły kamyki na poboczu i dalsza obróbka: ... i pył dla szynszyli Pomyślałem, że spadak miał już dosyć i nie chciało mu się już więcej ładować, więc zostawił Drop Line na płycie lotniska (zrobiona z cyny)... Posiana trawka: Baza kolorystyczna - czarny mat Vallejo Air: Dalsze cieniowanie różnymi odcieniami szarego: Pomalowana ziemia przy płycie lotniska: Lecimy dalej z malowaniem - trawa dostała letniego koloru, szmata również ;): Doszło cieniowanie, zryta nawierzchnia, oznakowanie krawędzi pasa startowego nałożone gabką.. itd ;) Przymiarki do podstawki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Znowu po sobie piszę Cóż... Mam nadzieję, że nie nadepnę w końcu Moderatorom na odcisk ;o) Na swoje usprawiedliwienie mam tylko subtelny postęp prac Otóż i on: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Mam nadzieję, że nie nadepnę w końcu Moderatorom na odcisk Może im nie ale mi na pewno , figurka wygląda za... fantastycznie. Insygnia będą w formię kalkomanii czy innej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 figurka wygląda za... fantastycznie. Podziękował - fantastycznie może nie ale staram się... Tym bardziej, że to moja pierwsza figurka w tej skali Insygnia będą w formię kalkomanii czy innej Question. Nie wyrobię się w tym tygodniu ale w następnym będę drukował raczej kalki - oznaczenia dywizyjne, flagę US i oznaczenia na pokrowiec M5 maski pgaz. Szewrony stopni chyba odręcznie wymaluję EDIT: Pobawiłem się wieczorem GIMP'em i coś tam wyszło ;o) W Galerii pojawi się zapewne z C-47 Kolegi 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 arthur_szu, obyś częściej nadeptywał na mój odcisk w ten sposób I obyś częściej robił takie figurki pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Piękna! Nic więcej nie moge niestety dodać bo się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi