Archelaos Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Kolejny warsztat ale tym razem mam nadzieję, że szybko skończę. Obiekt to Patrolowiec głebokokosmiczny (PGK) projekt 335. Okręt powstał w tym samym "wszechświecie" co moje pozostałe konstrukcje, jednak kilkadziesiąt lat później tzn w okolicach roku 2020. Ludzkość wyruszyła w kosmos i rozpoczęła kolonizację nowych planet, więc niezbędne okazały się niewielkie okręty przeznaczone do kontroli przestrzeni. Przykładem takich jednostek jest właśnie okręt Straży Granicznej SG-078. To tak w skrócie, planuje przygotować dłuższy opis do galerii. Tym razem zdecydowałem się na budowę prawie od podstaw. Bazą stała się Puma z Revella (stary matchbox). Do tego mnóstwo drobnych i większych elementów ze złomu i polistyrenu. Zdecydowałem się na skalę 1:400, bo okręt nie miał być raczej niewielki (w wielkości rzeczywistej) a ograniczała mnie wielkość kadłuba Pumy. Poza tym kleiłem kiedyś kartonowe okręty w czterysetce. Planuje malowanie oparte na kolorystyce okrętów Straży Granicznej (niebieski z żółto-czerwonym pasem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Planuje malowanie oparte na kolorystyce okrętów Straży Granicznej (niebieski z żółto-czerwonym pasem). fajna koncepcja Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Ciekawe. Kreatywne wykorzystanie modelarskich odpadków To jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Bez dwóch zdań fajny pomysł.Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 Cieszę się, że się podoba Pracownicy Stoczni Marynarki Kosmicznej uwijają się jak w ukropie prowadząc prace wykończeniowe na pokładzie nowego patrolowca. Elementy wyposażenia burt. Pod kadłubem dwie śluzy dokujące służące do ewakuacji załóg w misjach ratunkowych. Zestaw czujników w pełnej okazałości. Okręt wyposażony jest w niezwykle bogaty zestaw sensorów, tak aktywnych (np radar) jak i pasywnych (światło w szerokim spektrum, promieniowanie). Jest w stanie nie tylko wykrywać obiekty kosmiczne (w tym pojazdy) z dużej odległości ale też analizować działanie systemów innych jednostek na podstawie emisji. Na prawej burcie śluza wejściowa. Wnętrze dyszy silnika podświetlnego PZinż 221A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Wow...no to czekam teraz na projekt pancernika II dywizji sił przestrzenno desantowych Patrolowiec wygląda ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Pierwsza faza malowania. Pactra Cobalt Blue A122, Żółty A27, gunmetal i biały. Niestety właśnie z białym jest problem - po dwóch warstwach ciągle nie mam jednolitej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 fajny (niebieski z żółto-czerwonym pasem) to jeszcze czerwonego pasa brakuje Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 Prace w Stoczni dobiegają końca, pierwsze loty testowe z wyłączona osłoną zostawiły ślady na powłoce malarskiej . Malowanie właściwie skończone, dorzuciłem trochę ściemnień i rozjaśnień. Na pokładzie drobne uszkodzenia farby a na krawędziach, zwłaszcza z przodu większe odpryski. Czerwony pas A26, silniki gunmetal i miedź, pokład A112. Do pomalowania został właz w pokładzie i pewnie jakieś korekty. Pierwszy raz robiłem poważniejsze brudzenie i nie jestem pewien czy nie przesadziłem, zwłaszcza biorąc pod uwagę skalę. Z drugiej strony kto wie jak brudzą się statki kosmiczne Światło niestety dosyć słabe, spróbuję wrzucić lepsze zdjęcia co może być trudne o tej porze roku rzut z boku zbliżenie prawej burty czujniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Witam . Wnosze propozycje nie do odrzucenia . Proponuje ulepszyc patrolowiec o niezniszczalny i niezwykle uzyteczny i wielofunkcyjny dodatek w postaci R2-D2 . Oczywiscie w konsoli zewnetrznej . To po to by - Moc byla zawsze z nami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 całkiem niezłe cacko wyszło Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi