przemekgksw3 Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 (edited) Chciałbym zaprezentować swój pierwszy model na forum. Jest to przeróbka Fiata 500 Tamiyi na pojazd zmodyfikowany przez firmę Abarth. Jest to mój trzeci model samochodu cywilnego, więc efekt nie jest jeszcze idealny. Zmiany w modelu ograniczają się jedynie do zmiany malowania, znaczka i wydechu, ale samochodzik wygląda dużo bardziej sportowo . Dioramka przedstawia kawałek górskiej drogi gdzieś we Włoszech. Czekam na uwagi i komentarze. Zdjęcia: A teraz w starej fotografii Model został wyróżniony na IV Lubelskich Spotkaniach Modelarskich Edited November 1, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Bardzo fajnie, czysto i stylowo wykonany model Pogratulować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Ładnie i czysto zrobiony model Szkoda, ze nie podkreśliłeś lini podziału blach. Gratuluję wyróżnienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted November 2, 2009 Author Share Posted November 2, 2009 Dzięki, trochę się obawiałem czy model się spodoba, ale widzę że nie jest tak źle . Co do podkreślenia linii trochę się bałem, bo mam już z tym nieprzyjemne doświadczenia . Może przy następnym samochodzie spróbuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Witam i gratuluję koledze maniakowi włoszczyzny Model ekstra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Witaj! Bardzo ładny model, sam też mam tego Fiacika. O ile się nie mylę to Abarthy miały szersze nadkola i tylną klapkę otwieraną do góry. Ładna 500ka i to czerwone wnętrze miodzio, mój też ma czerwone Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Super szkrab tylko gdzie są lusterka ? Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 No rzeczywiście Bodzio nie ma lusterek! Kurcze, oglądałem dokładnie a tego fanta przegapiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted November 3, 2009 Author Share Posted November 3, 2009 Bo one nie miały lusterek, takie czasy były że nie trzeba było oglądać się za siebie . Powinno być tylko wewnętrzne ale przypomniałem sobie o nim dopiero niedawno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Oooo ,w takim razie zwracam honor Zmyliło mnie kilka fotek znalezionych na googlach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Piękny stylowy wózek...i bardzo dobrze wykonany Gratuluję wyróżnienia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 Sorry że odkopuje temat po tak długim czasie, ale postanowiłem pójść za waszymi radami i zaciemnić linie podziału. Wyszło jak widać ale i tak wydaje mi się że wygląda lepiej. Zauważyłem też jedną wadę białego kolor strasznie się kurzy i jeżeli nie czyści się go regularnie to mogą zostać zabrudzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 O wiele lepiej wygląda, model ciekawy, pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spoxx2006 Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Piękny Fiacik ! A jaką metodą zrobiłeś linie podziału? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba115 Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Wspaniale wyszedł Ci ten fiacik ma on w sobie hmmm ten włoski styl i duszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 A jaką metodą zrobiłeś linie podziału? Linie zapuściłem rozwodnioną, czarną Gunze za pomocą cienkiego pędzelka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts