Aleksander Zielony Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 Właśnie niedawno otrzymałem oczekiwany zestaw oświetlenia do Skoła. Zestaw jest produkowany w USA przez firmę VooDooFX. W skład zestawu wchodzą następujące elementy:płytka rozpraszająca do imitacji silnika, złączka do baterii 9V, płytka z rezystorami i włacznikami, diody (5 x biało-niebieskie do silnika, 1 x żólta do kabiny, 1 x czerwona do kabiny, 4 x białe do reflektorów i kabiny, 1 x biała do rampy), przewód, opaski samozaciskowe, koszulki izolacyjne, kawałek rurki aluminiowej, światłowody wraz z mocowaniem i instrukcja. Montaż zestawu jeśli chodzi o stronę elektroniczną jest banalnie prosty. Natomiast w kwestii montażu w modelu to będzie niezła zabawa, sądzę, że ja będę pewne elementy modyfikował i robił po swojemu . Wiem już napewno, że w moim Sokole nie będzie podświetlany silnik, a reszta zobaczcie w wątku z budowy modelu. Pozdrawiam Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 Kurna fajna sprawa i nie musisz sam kombinowac. Mozna sie spytac ide to kosztuje i czy masz jakies fotki pokazujace w reklamie jak to sie prezentuje w modelu ? No i oczywiscie w jakiej skali bedzie Sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 Dlaczego nie podswietlisz tego silnika Rezygnujesz z takiego fajnego elementu Podswietl silnik, bo jak nie to . A szykuje solidna ekipe do Bytomia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Zielony Napisano 12 Lutego 2006 Autor Share Napisano 12 Lutego 2006 Kurna fajna sprawa i nie musisz sam kombinowac. Mozna sie spytac ide to kosztuje i czy masz jakies fotki pokazujace w reklamie jak to sie prezentuje w modelu ? No i oczywiscie w jakiej skali bedzie Sokol Co do ceny to jest znana (umieściłem link do producenta, wystarczy kliknąć na VooDooFx nad fotką). A całościowo, czyli z kosztami przesyłki, to 89,95 $. Co do sokoła to jest opisany w tej częsci naszego forum, oj Okonku śpisz chyba. Ale co mi tam skala to 1/72, zbieram tylko modele z Gwiezdnych Wojen któe są w tej skali, a robi je Fine Molds. Co do kombinacji to ja jednak kombinuję, o czym piszę w relacji z budowy modelu w dziale INNE. Pozdrowionka dla śpiocha i reszty Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Lutego 2006 Share Napisano 12 Lutego 2006 Przekomarza się z Tobą Okonek. A ja z niecierpliwością będę czekał na wstawianie tej elektroniki, do tego co już skleiłeś. I na fotki (ćwicz robienie fotek w ciemnościach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Zielony Napisano 12 Lutego 2006 Autor Share Napisano 12 Lutego 2006 Dlaczego nie podswietlisz tego silnika Rezygnujesz z takiego fajnego elementu Podswietl silnik, bo jak nie to . A szykuje solidna ekipe do Bytomia . Nie, nie i jeszcze raz nie , mój model będzie stał na łapkach i silniki będą nie oświetlone, ale spodziewam się na tym forum relacji z budowy Sokoła z podświetlonym silnikiem. A co do Bytomia to cieszę się na spotkanie z Wami, ale skoro mam uważać to będę pod bronią i z obstawą . Do zobaczenia Wszystkim którzy się wybierają do nas 25 - 26.02.06 Olek szalejący - organizator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Lutego 2006 Share Napisano 12 Lutego 2006 Pozdrowionka dla śpiocha Nie abym spal ale praca jako praca i do tego praca nad wygladem forum a sokola pomylilem z F-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi