Jump to content

[In-box] VFX Lighting Falcon Kit

Recommended Posts

Właśnie niedawno otrzymałem oczekiwany zestaw oświetlenia do Skoła. Zestaw jest produkowany w USA przez firmę VooDooFX.

voodoo.jpg

W skład zestawu wchodzą następujące elementy:płytka rozpraszająca do imitacji silnika, złączka do baterii 9V, płytka z rezystorami i włacznikami, diody (5 x biało-niebieskie do silnika, 1 x żólta do kabiny, 1 x czerwona do kabiny, 4 x białe do reflektorów i kabiny, 1 x biała do rampy), przewód, opaski samozaciskowe, koszulki izolacyjne, kawałek rurki aluminiowej, światłowody wraz z mocowaniem i instrukcja.

Montaż zestawu jeśli chodzi o stronę elektroniczną jest banalnie prosty. Natomiast w kwestii montażu w modelu to będzie niezła zabawa, sądzę, że ja będę pewne elementy modyfikował i robił po swojemu . Wiem już napewno, że w moim Sokole nie będzie podświetlany silnik, a reszta zobaczcie w wątku z budowy modelu.

Pozdrawiam

Olek

Kurna fajna sprawa i nie musisz sam kombinowac. Mozna sie spytac ide to kosztuje i czy masz jakies fotki pokazujace w reklamie jak to sie prezentuje w modelu ? No i oczywiscie w jakiej skali bedzie Sokol

Co do ceny to jest znana (umieściłem link do producenta, wystarczy kliknąć na VooDooFx nad fotką). A całościowo, czyli z kosztami przesyłki, to 89,95 $. Co do sokoła to jest opisany w tej częsci naszego forum, oj Okonku śpisz chyba. Ale co mi tam skala to 1/72, zbieram tylko modele z Gwiezdnych Wojen któe są w tej skali, a robi je Fine Molds. Co do kombinacji to ja jednak kombinuję, o czym piszę w relacji z budowy modelu w dziale INNE.

Pozdrowionka dla śpiocha i reszty

Olek

Dlaczego nie podswietlisz tego silnika :nienie: Rezygnujesz z takiego fajnego elementu

Podswietl silnik, bo jak nie to :wink:. A szykuje solidna ekipe do Bytomia .

Nie, nie i jeszcze raz nie , mój model będzie stał na łapkach i silniki będą nie oświetlone, ale spodziewam się na tym forum relacji z budowy Sokoła z podświetlonym silnikiem. A co do Bytomia to cieszę się na spotkanie z Wami, ale skoro mam uważać to będę pod bronią i z obstawą .

Do zobaczenia Wszystkim którzy się wybierają do nas 25 - 26.02.06

Olek szalejący - organizator