Skocz do zawartości

jeep z Tamiyi i figurki Bodiego

adamp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przedstawiam Wam nieskończony jeszcze model jeepa -wykorzystane dodatkowe część to żywiczne koła z łańcuchami

Brak jeszcze przedniego zderzaka,szyb i części wycieraczek ,tylnego kanistra.Załoga jak widać się tym nie przejmuje i wsiadła

Z założenia będzie jeździł po zimowej ardeńskiej ziemi więc przybędzie trochę błota i śniegu no i bambetli

Oto foto (w nieśmiertelnym fotosiku )

226d4ff7172f4cd3m.jpg c80427377c41c75em.jpg 67cc5f9a85d5766fm.jpg af6cde3213dd6444m.jpg 39c279cb302852d8m.jpg fa67cc881b0677b9m.jpg 37527b6760f07364m.jpg 83047608016291dcm.jpg 98be106005fa9ed5m.jpg

witam, wydaje mi się że jeśli model jest jeszcze nie skończony to nie powinno się wstawiać do do galerii tylko do warsztatu.

na temat modelu wypowiem się tak;

wg. mnie ładnie zrobiony, figurki też tylko jak byś mógł zrobić lepsze foty ich twarzy bo jakoś dziwnie wyglądają niestety też widać film od kalek, przydał by się nawiert w lufie ckm-u. Łańcuchy na kołach fajnie wyglądają i fajną pozycje przybrał pasażer

z chęcią zobaczył bym willys'a na belgijskiej winietce

PoZdro

nibur92 -to jest warsztat:)

Fotki lepsze nie będą-nie tej jakości sprzęt -ok lufę da się nawiercić.Co do kalek -rzeczywiście na zdjęciach wyszedł film-nie stosowałem nigdy zmiękczaczy-podmaluję okolice i będzie dobrze(lub zawale śniegiem)

Maćku -serial Ardeny trwa -10 lat? albo i więcej(prawie jak "Niewolnica Izaura")Jeszcze zostało parę modeli teraz na parapecie zaczynamM4 high speed tractor

Jak miło patrzeć na mój ulubiony 2 wojenny pojazd na forum.

Ogólnie wygląda nieźle, ale mam parę uwag.

Po pierwsze, niektóre elementy nie wyszlifowałeś, chodzi o te maleńkie, jak uchwyty itp. Od przedniej lampy, tej na błotniku powinien przechodzić przewód tak jak na tej fotce:

11494198991.jpg

Mógłbyś powiedzieć jakiej dokładnie firmy są te figureczki?

Co do klimatu Twojego modelu to znalazłem taką ciekawą fotkę w pamięci mojego kompa. Może się przyda.

11345915731.jpg

Pozdrawiam

dziękuje za podpowiedzi -przewód do lampy jeszcze do zrobienia,figurki firmy "Bodi"-pewnie trochę nie wyraźne-ale to chyba wina aparatu,pojazd nie będzie ubłocony a raczej ośnieżony na wspólnej dioramce z hellcatem (wątek już był na forum) i paroma figurkami.

Fotka zimowa wspaniała i może pójdę w tym kierunku:)-czekam na inspirację za oknem