Skocz do zawartości

F/A-18F SUPERHORNET Italeri 2691 1:48

p_bladek

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
Dla mnie to najlepszy Super Hornet jaki na forum widziałem.

Dziękuje Panowie, normalnie schlebiacie mi.

Nadal zachęcam do opinii.

Pozdrawiam.

Przemek.

Jeśli chodzi o moją opinię na temat samolociku...to bardzo mi się on podoba, superancko i aż nieprzyzwoicie szybko sklejony. Naprawdę brawa !! Samolot ma jednak jeden poważny minus... odrazu dodam że jest to moja prywatna ocena i nie tyczy się umiejętności modelarza, ale INNEGO poczucia estetyki niż moje... Chodzi mi mianowicie o zestawienie uzbrojenia jakie kolega podwiesił... MOIM skromnym zdaniem załadowanie dodatkowych zbiorników paliwa w miejsce bomb, nadałoby powagi modelowi, i optycznie zwarłoby jego sylwetkę.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/68/FA-18_Super_Hornet_VFA-103.jpg

Witam. Powiem tak. Obok tego modelu nie da się przejść obojętnie. Każdy adept modelarstwa powinien wieczorem przed paciorkiem popatrzeć na ten model i zastanowić się – ile mi jeszcze brakuje?.

Samolot ma jednak jeden poważny minus... odrazu dodam że jest to moja prywatna ocena i nie tyczy się umiejętności modelarza, ale INNEGO poczucia estetyki niż moje... Chodzi mi mianowicie o zestawienie uzbrojenia jakie kolega podwiesił... MOIM skromnym zdaniem załadowanie dodatkowych zbiorników paliwa w miejsce bomb, nadałoby powagi modelowi, i optycznie zwarłoby jego sylwetkę.

Hmm powiem tak napewno masz trochę racji, też mam takie odczucie, ale czymże byłoby modelarstwo gdybyśmy nie eksperymentowali. W zestawie boxowym były tam zbiorniki, ale ja chciałem mieć model troszkę inny niż wszyscy stąd dorobiony zasobnik do naprowadzania bomb paveway pod lewym skrzydłem i zamontowane dwie bomby na pylonach podskrzydłowych - i już nie jest taki zwykły

Witam. Powiem tak. Obok tego modelu nie da się przejść obojętnie. Każdy adept modelarstwa powinien wieczorem przed paciorkiem popatrzeć na ten model i zastanowić się – ile mi jeszcze brakuje?
już nie przesadzajmy, ale dziękuję za uznanie Panowie

Pozdrawiam i zachecam do dalszej oceny.

Przemek.

• 1 month later...

to może ja oddam "zabawki" i pójdę już sobie do domu,co? nie no piękna robota

• 3 months later...
  • 2 weeks later...

To sa raczej jeszcze nie wysłużone samoloty wiec nie będą az takie przepalone dysze. Pozatym lampa błyskowa wybiela znacznie kolor.

Pozdrawiam.

• 9 months later...