Moses Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Mimo że na półce leży AH-1T w 48ce, potrzebuję do jednego projektu AH-1T w 72 i najlepiej z wgłębnymi liniami podziału blach. Patrząc po sklepach natrafiłem na model firmy Aeroplast. Według sklepu model posiada Wgłębne linie podziału kadłuba jednakże z tego co widzę po fotkach to wygląda to jak wypraski Italeri, które posiadają linie wypukłe. Czy ktoś byłby tak uprzejmy i napisał jak to jest?Poza tym czy ktoś mógłby coś napisać wykonaniu wyprasek (jakość plastyku, odlewu itp.) będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Pamiętam jak na początku lat 90-tych ta Cobra i MiG-21 z KP były jedynymi modelami w dogorywającej już, SH z mojego miasta. Wtedy pudełko tego zestawu wyglądało jak wydrukowane na konspiracyjnym powielaczu Wątpię czy przez 20 lat model zyskał na jakosci zatem z tego co pamiętam: Linie wypukłe jak w starych Italerkach. Plastik dobrej jakości, łatwo obrabialny. Łączenie kadłuba z "częścią silnikową", koszmarne. Krawędzie elementów wyoblone z dziwnymi guzami tworzywa. Szpachla nie da rady, trzeba wkleić kawałki polistyrenu i zalać CA. Oszklenie grube, mętne i za szerokie, w przedniej części o m/w grubość ścianki. Po sklejeniu połówek kadłuba na spodzie powstaje schodek, a na osłonie wału wirnika głównego, aż do krawędzi kabiny- szpara na 1mm, albo i lepiej. Zgodność wymiarowa, nie wiem. Kalki, jak widzę wyglądają tak samo jak dawniej, nie wiązał bym z nimi żadnych planów Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Hehe potrzebuję tylko części ogonowej, w celu połączenia z modelem fujimi. Mając do wyboru Italerke i Aero z wypukłymi liniami, chyba zdecyduję się na Aero, nie będzie żal jak coś spartole przy trasowaniu linii, czego nigdy nie robiłem. Ciekaw jestem tylko dlaczego Jadar walnął na stronie takiego babola. Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 A czy ktoś miał jakiś kontakt z modelem firmy kitech? Rysunek śmigłowca na pudełku jest chamsko zerżnięty z modelu AH-1T Italeri w skali 1:48, ciekaw jestem czy w środku też są wypraski Italerki, i jaka jest jakośc tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi