b.aleksandrowicz Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 Zgodnie z zapowiedzią dziś naprawiałem kadłub. Użyłem poxiliny. Po nałożeniu i utwardzeniu zabrałem się za szlifowanie. Co prawda papier ścierny szybko przestawał być ścierny , ale uzyskałem efekt prawie idealny. Doprowadziłem nos do kształtu pierwotnego. Pozostaję mi tylko wygładzenie powierzchni pod malowanie. Pomalowałem też wewnętrzną powierzchnie skrzydła. Revell 76 ( light grey ) + 9 ( antracyt ). Wygląda to całkiem ładnie. Przygotowałem też szablony na maskowanie kadłuba , żeby pomalować dół na niebiesko. Kolor będzie MM autentic 2032 Silniki w środku pomalowane i sklejone. Na łączeniach wyszlifowane , obejdzie się bez szpachli. Do malowania zostają gondole , pylony i wloty. Dziś bez zdjęć ale za to opowiadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 nic nie zrobiłem rzuciłem modele na półkę i czekają na swoją kolej trzymam kciuki, bo widzę, że postępy Ci ładnie idą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Maskujesz zwykłą taśmą malarską czy modelarską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 30 Listopada 2009 Autor Share Napisano 30 Listopada 2009 Najzwyklejsza , najtańsza. Skrzydła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Mmmm, nawet ładnie Ci wyszły te skrzydła Przy zwykłej taśmie zawsze mi farba od modelu odchodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 30 Listopada 2009 Autor Share Napisano 30 Listopada 2009 Mmmm, nawet ładnie Ci wyszły te skrzydła Smile Przy zwykłej taśmie zawsze mi farba od modelu odchodziła Evil or Very Mad A dzięki , poczekajmy na efekt końcowy. Dobrze docisnąć i po sprawie ;) Wyszlifowałem do końca nieszczęsny dziób. Efekt przyzwoity. Kadłub pomalowany. Być może jutro pójdzie jeszcze jedna delikatna warstwa. Następny cel to pomalować silniki. ,pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 szybko idzie praca:D nie mogę się doczekać, niebieskiego koloru na spodzie kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 (...)nie mogę się doczekać, niebieskiego koloru na spodzie kadłuba Nie nie , to ja się nie mogę doczekać Dziś miałem niezbyt dużo czasu , więc jedynie zamaskowałem kadłub i skrzydła. Wygląda to troszkę jak "kebab na wynos" ;) Postaram się jutro pomalować. ,pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2009 ,pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 No ładnie. Zbliżasz się do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 tempo pracy to masz niezłe co do silników, czemu osłony pomalowałeś tym samym kolorem co spodnią część kadłuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 osłony pomalowałeś tym samym kolorem co spodnią część kadłuba? Wydaje mi się że powinien być jaśniejszy niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2009 co do silników, czemu osłony pomalowałeś tym samym kolorem co spodnią część kadłuba? Wielkie upss. Dlaczego wcześniej nie zauważyłem że silniki są jaśniejsze od dołu kadłuba ? Będzie poprawka ;) Trzeba dokładniej instrukcje czytać i zdjęcia dokładniej oglądać. Cóż za wpadka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 Jak masz mr.surfacer to zalej te szpary wewnątrz silnik, bo to paskudnie wygląda, a jak nie masz to nałóż małą ilość szpachli, papier ścierny na jakiś patyczek i spróbuj wyszlifować. Wiem, że to trudne, bo zawsze mam ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 Wydaje mi się że powinien być jaśniejszy niebieski. dokładnie ! dobrze że na tym etapie nie będzie problemu żeby zrobic poprawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal1980 Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Jak masz mr.surfacer to zalej te szpary wewnątrz silnik, bo to paskudnie wygląda, a jak nie masz to nałóż małą ilość szpachli, papier ścierny na jakiś patyczek i spróbuj wyszlifować. Wiem, że to trudne, bo zawsze mam ten sam problem Dokładnie, też zauważyłem te szczeliny na silnikach. Nie wygląda to dobrze i świadczy o pośpiechu w budowie modelu. Popraw to jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Odrobina szpachli , papier ścierny i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek252 Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Spód kadłuba to niebieski wg instrukcji, czy inna farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi