ryszardb Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Jeszcze jeden do kolekcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jędrek Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 ależ nie ma się czego wstydzić, wspaniały model! jeśli można to poproszę o jakąś fotkę całej Twojej kolekcji żaglowców Jędrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Ten model zachęcił mnie do zrobienia własnego żaglowca. Może zdjęcia ukazują mało szczegółów ale niemniej jednak wygląda imponująco. Całe to olinowanie...mniam Tylko pozazdrościć. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert822 Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 te zagle -palce lizac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Piękny model, no i te olinowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszardb Posted November 28, 2009 Author Share Posted November 28, 2009 jeśli można to poproszę o jakąś fotkę całej Twojej kolekcji żaglowców Jędrek Większość modeli w albumie http://picasaweb.google.pl/bielakryszard/MODELE?feat=directlink . Niektóre madele nie nadają już się do pokazywania a inne "poszły " do znajomych. Jestem na forum od niedawna a to za namową ś.p kolegi, który mnie do tego gorąco namawiał. Wcześniej nie robiłem zdjęć w trakcie pracy. Jestem amatorem i robiłem to tylko dla przyjemności.Oglądając Wasze prace to jeszcze jestem "cienki Bolek". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jędrek Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 to jak nie całej kolekcji to chociaż zbierz razem te co nam prezentujesz Jędrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Nie pokusiłbyś się o zrobienie dioramy z HMS Victory z pełną załogą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszardb Posted November 29, 2009 Author Share Posted November 29, 2009 Jędrek co do kolekcji zdjęć to muszę je jakoś pustawiać, ale je zrobię. Co dalej nie wiem na razie GLORIEUX do skonczenia. Dziękuję za dobre słowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielnix Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Gratuluję. Piękna robota. Zastanawia mnie jedno. Te żagle wyglądają podejrzanie dobrze Czy mógłbyś zdradzić sekret z czego je robiłeś? Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macisso Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 O kurcze! Nie jestem znawcą, ale to co widzę robi wrażenie Piękna robota. Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszardb Posted February 28, 2010 Author Share Posted February 28, 2010 Gratuluję. Piękna robota. Zastanawia mnie jedno. Te żagle wyglądają podejrzanie dobrze Czy mógłbyś zdradzić sekret z czego je robiłeś? Dzięki Żagle zrobiłem z damskich chusteczek do nosa. Bryty rysowałem ołówkiem. Potem nasączałem je lakierem bezbarwnym. Tutaj użyłem lakieru barwiącego - sosna( to samo robię teraz w La Glorieux, zaglądnij tam). Te zwinięte najpierw zwijałem (są skrócone o 1/4) a potem lakierowałem. Teraz pokusiłem się o zagle szyte, ale niestety nie potrafię szyć i popsułem wygląd całego modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielnix Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Ja swoje szyłem na maszynie najdrobniejszym ściegiem wyszło extra. Trzeba tylko trochę poćwiczyć żeby wyszło równo. Teraz robię francuską fregatę i zastanawiam się czy nie zrobić żagli inną metodą - z cieniutkiej folii a bryty nakleić na folię z cieniutkiego drutu ze zwojnicy. Na pewno zrobię zdjęcia i wrzucę jak skończę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszardb Posted March 1, 2010 Author Share Posted March 1, 2010 Dobry pomysł. Spróbuj bryty zrobić z brązowej lub beżowej nici. Żebym dobrze zrozumiał mówisz o przeszyciach płótna. Bo bryt to jest pas płótna z którego uszyty jest żagiel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszardb Posted August 26, 2011 Author Share Posted August 26, 2011 A na zakończenie dobra nowina wystawiony model na Darze Pomorza zajął 2 miejsce w XVIII Ogólnopolskiej Wystawie Modeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macisso Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 A na zakończenie dobra nowina wystawiony model na Darze Pomorza zajął 2 miejsce w XVIII Ogólnopolskiej Wystawie Modeli. Moje gratulacje, piękny model zbudowałeś Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 Cudeńko. Gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszardb Posted August 27, 2011 Author Share Posted August 27, 2011 Wszystkim pięknie dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts