ryszardb Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Jeszcze jeden do kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 ależ nie ma się czego wstydzić, wspaniały model! jeśli można to poproszę o jakąś fotkę całej Twojej kolekcji żaglowców Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Ten model zachęcił mnie do zrobienia własnego żaglowca. Może zdjęcia ukazują mało szczegółów ale niemniej jednak wygląda imponująco. Całe to olinowanie...mniam Tylko pozazdrościć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 te zagle -palce lizac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Piękny model, no i te olinowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 jeśli można to poproszę o jakąś fotkę całej Twojej kolekcji żaglowców Jędrek Większość modeli w albumie http://picasaweb.google.pl/bielakryszard/MODELE?feat=directlink . Niektóre madele nie nadają już się do pokazywania a inne "poszły " do znajomych. Jestem na forum od niedawna a to za namową ś.p kolegi, który mnie do tego gorąco namawiał. Wcześniej nie robiłem zdjęć w trakcie pracy. Jestem amatorem i robiłem to tylko dla przyjemności.Oglądając Wasze prace to jeszcze jestem "cienki Bolek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 to jak nie całej kolekcji to chociaż zbierz razem te co nam prezentujesz Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Nie pokusiłbyś się o zrobienie dioramy z HMS Victory z pełną załogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 Jędrek co do kolekcji zdjęć to muszę je jakoś pustawiać, ale je zrobię. Co dalej nie wiem na razie GLORIEUX do skonczenia. Dziękuję za dobre słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielnix Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Gratuluję. Piękna robota. Zastanawia mnie jedno. Te żagle wyglądają podejrzanie dobrze Czy mógłbyś zdradzić sekret z czego je robiłeś? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 O kurcze! Nie jestem znawcą, ale to co widzę robi wrażenie Piękna robota. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Gratuluję. Piękna robota. Zastanawia mnie jedno. Te żagle wyglądają podejrzanie dobrze Czy mógłbyś zdradzić sekret z czego je robiłeś? Dzięki Żagle zrobiłem z damskich chusteczek do nosa. Bryty rysowałem ołówkiem. Potem nasączałem je lakierem bezbarwnym. Tutaj użyłem lakieru barwiącego - sosna( to samo robię teraz w La Glorieux, zaglądnij tam). Te zwinięte najpierw zwijałem (są skrócone o 1/4) a potem lakierowałem. Teraz pokusiłem się o zagle szyte, ale niestety nie potrafię szyć i popsułem wygląd całego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielnix Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Ja swoje szyłem na maszynie najdrobniejszym ściegiem wyszło extra. Trzeba tylko trochę poćwiczyć żeby wyszło równo. Teraz robię francuską fregatę i zastanawiam się czy nie zrobić żagli inną metodą - z cieniutkiej folii a bryty nakleić na folię z cieniutkiego drutu ze zwojnicy. Na pewno zrobię zdjęcia i wrzucę jak skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 1 Marca 2010 Autor Share Napisano 1 Marca 2010 Dobry pomysł. Spróbuj bryty zrobić z brązowej lub beżowej nici. Żebym dobrze zrozumiał mówisz o przeszyciach płótna. Bo bryt to jest pas płótna z którego uszyty jest żagiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2011 A na zakończenie dobra nowina wystawiony model na Darze Pomorza zajął 2 miejsce w XVIII Ogólnopolskiej Wystawie Modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 A na zakończenie dobra nowina wystawiony model na Darze Pomorza zajął 2 miejsce w XVIII Ogólnopolskiej Wystawie Modeli. Moje gratulacje, piękny model zbudowałeś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Cudeńko. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Wszystkim pięknie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi