Twombly Napisano 24 Marca 2009 Napisano 24 Marca 2009 Witam serdecznie wszystkich modelarzy to moj 1 raz więc prosze o wyrozumialosc a zarazem chodzi mi o to że (mowcie co brzydkie co zle zrobione co ladne ) nom więc chciałem wam pokazać mój 1 helikopter AH-1G Cobra'Soogar Scoop' z czasów wojny wietnamskiej . Sklejanie i malowanie zajełoo mi ok 11 dni ?? nie pamiętam dokładnie. Malowałem za pomocą pęsety i gąbki detale jak te biale linie pędzlem plamy tez gąbką. Uzywalem farb revella i modelaka Cytuj
footribe Napisano 25 Marca 2009 Napisano 25 Marca 2009 Jak dla mnie zbyt chropowaty a to może być przez farby bo z tego co ja widze nie były zorcięczane, prawda?? A tak ogólnie patrzac na to że jest to Twoj 1 raz powiem nie najgorzej ale trzaba jakoś zacząć a potek każdy nastepny coraz lepszy i lepszy i lepszy itp. Cytuj
MrDyzio Napisano 25 Marca 2009 Napisano 25 Marca 2009 łączenie ogona z belką - widać przesunięcie i nie zaszpachlowane połączenie. Farba faktycznie chropowata - prawdopodobnie za gruba warstwa. Biała linia wzdłuż kabiny załogi bardzo nierówna. To tyle na szybko... A poza tym jak na pierwszy model to całkiem nieźle. Oby następne były lepsze. pozdrawiam Cytuj
erkamo Napisano 25 Marca 2009 Napisano 25 Marca 2009 On mial byc rzeczywiscie w takie ciapki malowany? Cytuj
Twombly Napisano 25 Marca 2009 Autor Napisano 25 Marca 2009 nie , nie mialem takich farb sam to wymyśliłem .. a farby rozcieńczałem ale jednak zrezygnuje z gabki dzieki za komenty . pozdrawiam all Cytuj
stakor1 Napisano 26 Marca 2009 Napisano 26 Marca 2009 Hmmm... To mastercraft daje takie właśnie kalki?!?! Kup sobie pędzelki. Naprawdę warto na początek, potem oczywiście aerograf ;) Jak nie miałeś farb? Te ciapki są w kolorze oliwkowym. Cały powinien być pomalowany w kolorze oliwkowym - oprócz tego gdzie czarne. Jak będziesz malował używaj taśmy maskującej - będziesz miał równe granice kolorów. Cytuj
Twombly Napisano 28 Marca 2009 Autor Napisano 28 Marca 2009 w sumie areograf już mam ale jak zwykle problemy ...:(:(:(:( jeśli ktoś by chciał pomudz w sprawie areo piszecie 8297355 . dzeki za doradzenie w sprawie pedzli nigdy jeszcze nie malowalem nimi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi