Skocz do zawartości

AH-1G Cobra'Soogar Scoop' 1:72 MasterCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie wszystkich modelarzy to moj 1 raz więc prosze o wyrozumialosc a zarazem chodzi mi o to że (mowcie co brzydkie co zle zrobione co ladne ) nom więc chciałem wam pokazać mój 1 helikopter AH-1G Cobra'Soogar Scoop' z czasów wojny wietnamskiej . Sklejanie i malowanie zajełoo mi ok 11 dni ?? nie pamiętam dokładnie. Malowałem za pomocą pęsety i gąbki detale jak te biale linie pędzlem plamy tez gąbką. Uzywalem farb revella i modelaka

ad33efab324bfb05med.jpg

5945c355f6c5e1ffmed.jpg

c8a4d8ebcdb43a6bmed.jpg

be3bca8685b49d7cmed.jpg

6c373212d1937a97med.jpg

3956f1901cce96b8med.jpg

8f09c91b150fd64amed.jpg

30d26e81d48f224bmed.jpg

550a720dd191ea57med.jpg

ae4ec3051a5761cfmed.jpg

Napisano

Jak dla mnie zbyt chropowaty a to może być przez farby bo z tego co ja widze nie były zorcięczane, prawda?? A tak ogólnie patrzac na to że jest to Twoj

1 raz
powiem nie najgorzej ale trzaba jakoś zacząć a potek każdy nastepny coraz lepszy i lepszy i lepszy itp.
Napisano

łączenie ogona z belką - widać przesunięcie i nie zaszpachlowane połączenie.

Farba faktycznie chropowata - prawdopodobnie za gruba warstwa.

Biała linia wzdłuż kabiny załogi bardzo nierówna.

To tyle na szybko...

A poza tym jak na pierwszy model to całkiem nieźle. Oby następne były lepsze.

pozdrawiam

Napisano

nie , nie mialem takich farb sam to wymyśliłem .. a farby rozcieńczałem ale jednak zrezygnuje z gabki dzieki za komenty . pozdrawiam all

Napisano

Hmmm... To mastercraft daje takie właśnie kalki?!?!

Kup sobie pędzelki.

Naprawdę warto na początek, potem oczywiście aerograf ;)

Jak nie miałeś farb? Te ciapki są w kolorze oliwkowym. Cały powinien być pomalowany w kolorze oliwkowym - oprócz tego gdzie czarne.

Jak będziesz malował używaj taśmy maskującej - będziesz miał równe granice kolorów.

Napisano

w sumie areograf już mam ale jak zwykle problemy ...:(:(:(:( jeśli ktoś by chciał pomudz w sprawie areo piszecie 8297355 . dzeki za doradzenie w sprawie pedzli nigdy jeszcze nie malowalem nimi