Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po wstręcie do pewnego F15, wygrzebałem z szafy jakaś nastoletnią staroć i pyknąłem tygryska. Zajęło to całe 3 tygodnie. Model z dość dużej odległości wygląda jak P-40 ale jak się bliżej przyjrzeć ... zresztą na pewno już było wiele o doskonałościach tego wynalazku od Academy.

Najbardziej wkurzał mnie ten garb pod kadłubem, zeszlifowałem "troszkę". Dodałem parę linii podziału - ot tak w ramach treningu. Spaprałem osłonę kabiny - na zdjęciach dopiero dostrzegłem niedomalowane miejsca - powinno dać się poprawić. Nawierciłem lekko wydechy. Nie miałem pomysłu i serca jak poprawić przedni wlot.

Kalki po tylu latach - porażka zupełna, zresztą to stare "dobre" academy - więc nie mogły być inne - ale jakoś się trzymają. Tylko dopiero po odmoczeniu było widać że górne gwiazdy są przesunięte (no rozmazane też) - muszę też jeszcze ciut podmalować.

Na początek mały klimacik

5e2f4035c06b8008med.jpg

3 Dyw pościgowy Hells Angels AVG - maszyna Charlesa N. Oldera, Chiny 41 rok. Samolot przeznaczony pierwotnie dla RAF - w standardowym camo rafu dla tego okresu, no może poza spodem - tu nie ma 100% pewności co to za odcień szarego - starałem się żeby u mnie też wyglądał niepewnie

385a2b95e0b2f947med.jpg

W oczekiwaniu na start

b5485ef04394f238med.jpg

468496c107910165med.jpg

Nad typowymi chińskie pola ryżowe

c584e4665373edadmed.jpg

Pod błękitnym niebem

dafb09506dee1200med.jpg

Wiem, wiem - za czysty, ale te monsunowe deszcze doskonale spłukują ..

a7df49203c899aa2med.jpg

Widok z góry

2f53c93ccfd8d9ffmed.jpg

Widok z boku

cbeb8d4cf869ec96med.jpg

Widok z dołu

f0e979c6c45fe8e3med.jpg

I to tyle

09de105942071921med.jpg

Napisano

Prawie jak ten w moim avatarze

Kurde, wszyscy straszą tymi P-40 od Academy... a mnie (odpukać) wszystko idzie świetnie......

pzdr.

Napisano

Jachud - Twoje P-40 to inny model (samolot zresztą też) wyprodukowane znacznie później od tego tutaj. Te nowe od Academy są śliczniejsze