Skocz do zawartości

P-47D-30 THUNDERBOLT 1/72 Revell.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zamiar przedstawić wam galerię modelu P-47D-30 THUNDERBOLT. Samolot został pomalowany farbami Humbrol i Pactra. Model bardzo miło się składało.Części, ładnie pasowały do siebie. Myślę, że wam też się podoba. I zachęcam do komentowania. Szyba trochę pochlapana klejem, ponieważ nie zauważyłem że klej spadł na przednią część szyby, po chwili roztarłem go palcem :(.

Warsztat TUTAJ.

IMG_3921.jpg

IMG_3917.jpg

IMG_3912.jpg

IMG_3909.jpg

IMG_3895.jpg

IMG_3894.jpg

IMG_3889.jpg

Pozdrawiam wszystkich którzy udzielali się w warsztacie.

Napisano

jak na pierwszy model samolotu może być, chociaż na pewno mogło wyjść lepiej:

1:nie wytarty wasch, drażni bardzo, ale myślę że da radę jeszcze go porządnie zmyć, poza tym nie wypełnił dokładnie wszystkich linii.

2: Krzywo pomalowany pas na stateczniku i płetwa, no ale może nie aż tak rażąco.

3:krzywo przyklejony nose-art, nie powinien wchodzić na pas przeciwodblaskowy.

4:Podwozie wygląda dosyć nie pewnie, czy na pewno prosto stoi?

5:Nie wiem czy kolejność światełek na skrzydle jest prawidłowa, przynajmniej w Mustangu jest inna, ale mogę się mylić.

6: Gdzie jest druga bomba?

mimo wszystko nie zrażaj się, wszystko idzie w dobrym kierunku

Napisano

Teraz tak zostanie, człowiek uczy się na błędach.To mój dopiero pierwszy model samolotu który wykonałem tak ze szpachlą, farbami itp.

Drugiej bomby nie będzie, ponieważ gdzieś zgubiłem i nie mogę jej odnaleźć. Kolejność światełek jest na 100% dobra. Podwozie jest miękkie, rusza się na boki. To zależy jak się ustawią. Po pomalowaniu 2 warstw sidoluxu i położenia wash'a dostrzegłem, że byczek nie powinien wychodzić na pas odblaskowy.

Napisano

Jeśli chodzi Ci o tego po prawej stronie, największego to poprawiłem. Pozdrawiam udzielający się.