dawid xd Napisano 3 Sierpnia 2010 Napisano 3 Sierpnia 2010 Mam zamiar przedstawić wam galerię modelu P-47D-30 THUNDERBOLT. Samolot został pomalowany farbami Humbrol i Pactra. Model bardzo miło się składało.Części, ładnie pasowały do siebie. Myślę, że wam też się podoba. I zachęcam do komentowania. Szyba trochę pochlapana klejem, ponieważ nie zauważyłem że klej spadł na przednią część szyby, po chwili roztarłem go palcem :(. Warsztat TUTAJ. Pozdrawiam wszystkich którzy udzielali się w warsztacie. Cytuj
przemekgksw3 Napisano 3 Sierpnia 2010 Napisano 3 Sierpnia 2010 jak na pierwszy model samolotu może być, chociaż na pewno mogło wyjść lepiej: 1:nie wytarty wasch, drażni bardzo, ale myślę że da radę jeszcze go porządnie zmyć, poza tym nie wypełnił dokładnie wszystkich linii. 2: Krzywo pomalowany pas na stateczniku i płetwa, no ale może nie aż tak rażąco. 3:krzywo przyklejony nose-art, nie powinien wchodzić na pas przeciwodblaskowy. 4:Podwozie wygląda dosyć nie pewnie, czy na pewno prosto stoi? 5:Nie wiem czy kolejność światełek na skrzydle jest prawidłowa, przynajmniej w Mustangu jest inna, ale mogę się mylić. 6: Gdzie jest druga bomba? mimo wszystko nie zrażaj się, wszystko idzie w dobrym kierunku Cytuj
dawid xd Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Napisano 3 Sierpnia 2010 Teraz tak zostanie, człowiek uczy się na błędach.To mój dopiero pierwszy model samolotu który wykonałem tak ze szpachlą, farbami itp. Drugiej bomby nie będzie, ponieważ gdzieś zgubiłem i nie mogę jej odnaleźć. Kolejność światełek jest na 100% dobra. Podwozie jest miękkie, rusza się na boki. To zależy jak się ustawią. Po pomalowaniu 2 warstw sidoluxu i położenia wash'a dostrzegłem, że byczek nie powinien wychodzić na pas odblaskowy. Cytuj
Messershmitt1996 Napisano 3 Sierpnia 2010 Napisano 3 Sierpnia 2010 Jeszcze dodam, że jeden KM jest przekrzywiony to możesz poprawić Cytuj
dawid xd Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Napisano 3 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi Ci o tego po prawej stronie, największego to poprawiłem. Pozdrawiam udzielający się. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi