RH Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 PUK,PUK !! to znowu ja Tym razem z modelem żywicznym firmy RESIN w 1:48 samolotu PWS 10 .No cóż nie będę się rozpisywał nad modelem ,delikatnie powiem że nie jest to szczyt możliwości (mowa tu o wypraskach ,ma się rozumieć ) .Postanowiłem że wykonam go jako prosto z pudełka bez ingerowania głębszego w materiał.Doszedłem do wniosku że szkoda mi nerwów i czasu na przerabianie tego płatowca.Oczywiście ambicja modelarska zmusiła mnie do małych(wręcz mikroskopijnych )poprawek ,a mianowicie wykonanie rynienek w kadłubie w miejscach umocowania karabinów m. i otworów w przedniej części osłon silnika .I to wszystko. Osoby które lubią krytykować moje modele ,na pewno nie zostawią na nim suchej nitki:) ......,ale w tym przypadku będą mieli zupełna racje . Wracając do samego samolotu ,wykonałem go w barwach 4 PL w Toruniu ,wykorzystałem kalki z godłem z P-11C a numer wywoławczy Jest w części domniemany ,na fotce widać tylko literę T. Zdjęcie samolotu i mini historię pilota który latał na nim zaczerpnąłem z widokówki ,którą znalazłem w internecie i którą jeżeli mona chciałbym tu przedstawić .jako uzupełnienie galerii A tu sama galeria [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Elegancko . Dwa przedostatnie zdjątka bardzo mi przypadły do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 I co znowu mamy chwalić? Nudne to się robi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Ryśku, ale ten płat deklasuje Ci cały wysiłek włożony w budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 18 Października 2011 Autor Share Napisano 18 Października 2011 Ryśku, ale ten płat deklasuje Ci cały wysiłek włożony w budowę Jaki wysiłek ,ja nic tu nie wkładałem Jaki model taka praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi