hadzi Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 No to by było na tyle. Zdjecia jak zawsze kiepskie, ale co ja mogę, żona nie pozwala zmieniać ustawień na JEJ cyfrówce, a moja padła. Model rozpocząłem 3 tygodnie temu. Sklejalność oraz przemyślenie zestawu 10/10, jakość 10/10, kalka 7/10. Dzięki Marcin i czekam na RWD-3/4 i 7. Bąk ARDPOL 1/48 (czas oczekiwania na ukończenie ok. 5 lat) Buecker Bue-181 HUMA 1/72 (czas oczekiwania na ukończenie ok. 6-7 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Hej! Fajne są te Erwudziaki od MK! Podoba mi się efekt sklejki jaki uzyskałeś. Powiedz co nie tak z kalkami? Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 4 Maja 2012 Autor Share Napisano 4 Maja 2012 Kalki sa "domowej roboty", troszke malo maja kleju i moga srebrzyc, przy wiekszych znakach moze byc problem. Tak sa ok. A tu jeszcze jeden RWD bo nie bede robil mu ekstra galerii po latach. RWD-4 Lueddemann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Chciałbym mieć takowy modelik RWD 1 i 2 ... ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 4 Maja 2012 Autor Share Napisano 4 Maja 2012 Sledz Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Bardzo porządna polska kolekcja się tworzy, gratuluję RWD 1 wygląda bardzo ładnie, ale dwie rzeczy mi nie do końca pasują; sklejkowe poszycie wygląda jak z jednego arkusza - powinien gdzieś być podział technologiczny - mam ten model i dlatego tak się przyglądam, poszycie płócienne jest zbyt jednostajne - muszę pomyśleć jak to ożywić. RWD 4 mnie zaskoczył, masz jeszcze jakąś instrukcję od niego? Bąk ardpolowski mnie zaskoczył, to jest na prawdę bardzo ładny model. Czy ten RWD 1 nie powinien mieć szprychowych kół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 Bardzo porządna polska kolekcja się tworzy, gratuluję RWD 1 wygląda bardzo ładnie, ale dwie rzeczy mi nie do końca pasują; sklejkowe poszycie wygląda jak z jednego arkusza - powinien gdzieś być podział technologiczny - mam ten model i dlatego tak się przyglądam, poszycie płócienne jest zbyt jednostajne - muszę pomyśleć jak to ożywić. RWD 4 mnie zaskoczył, masz jeszcze jakąś instrukcję od niego? Bąk ardpolowski mnie zaskoczył, to jest na prawdę bardzo ładny model. Czy ten RWD 1 nie powinien mieć szprychowych kół? Dzieki, tak od 30 lat sie tworzy, z roznym skutkiem Kola szprychowe sa opcja, latal tez z oslonami na szprychach i z lenistwa tak zrobilem, musze sprawdzic ale chyba w tym malowaniu mial oslony na kolach. Co do arkuszy, zgoda, ale nie wiedzialem jak byly dzielone, wiec nie robilem, zreszta zroznicowanie w sklejce i 72 nie jest tak wyrazne, mozna sie bawic jak przy moich Oeffagach - owszem. Instrukcji do RWD-4 nie mam - wyrzucam po zrobieniu modelu - chyba ze to jakis na konkurs to nie. W Baku brak dyszy Venturiego - ta z zestawu jest za duza, musze zrobic nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi