Piotr_P Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Witam. Przedstawiam skończony model samolotu Mig-19 S w barwach VPAF czyli lotnictwa Wietnamu Północnego. Prawdziwy samolot pilotował Ngujen Hong Son ,który 8 maja 1972r zestrzelił prawdopodobnie F-4 Phantom nad Yen Bai ale USA nie mają strat w tym dniu.Dwa dni potem zostaje zestrzelony nad Tuyen Quang przez ogien z ziemi. (dane za "Mig-17 & MiG-19 Units Of The Vietnam War wydawnictwa Osprey ) Sam model chyba wszystkim znany głównie z negatywnego nastawienia i słusznie. Niestety bazą nie był KP lecz ZTS. O surowcu z którego wykonany odlew wyprasek szkoda pisać...przemiał . Nie będę się rozpisywał o przeróbkach ,reszta jest w warsztacie viewtopic.php?f=86&t=38984 Niestety model spaprany w ostatnim stadium czyli malowaniu.Widać na zdjęciach niestety.Użyłem do malowania Humbrola 27002 ,którego osobiście już zawsze będę filtrował przez gazik przed malowaniem i też tak radzę innym.Do tego trochę brudzenia suchymi pastelami.Bez washa w rowach W trakcie nakładania kalkomanii okazało się ,że sklecony z innych nr burtowy ma za małą "6",no cóż ...zostanie jak jest. Teraz już tylko zdjęcia ,można krytykować ale przez przesady Cytuj
Banny Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Hmmm, na rurach to się słabo znam, ale tak sobie myślę czy jakbyś złożył 19ke z KP, nawet z pudła z wypukłymi liniami, to czy nie wyglądałaby lepiej??? Cytuj
Piotr_P Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Napisano 3 Grudnia 2013 chyba wygladaloby bardziej zabawkowo ale gdybym ponitował go jak mi radzono to by wyglądał z pewnością lepiej. Cytuj
spiton Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 takie modele maja ten problem, ze na koniec nie widać włożonej w niego pracy. Sam sie kilka razy ładowałem w ostre przerabianie, którego finał był taki sobie. Niemniej autorowi należą się brawa za heroiczne zmagania z trudnym zestawem ! Cytuj
rtx Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 Co to za bulwa przed kabiną? Plastyk dodał coś extra od siebie do geometrii? Cytuj
Piotr_P Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Napisano 4 Grudnia 2013 Jeśli masz na myśli ten garb przed owiewką to oplyw jest tez w oryginale. Ten i tak jest poprawiony od bilka razem z calym przodem.Zts daje coś co przypomina cegłę przed owiewką. Jeśli jednak masz na myśli to coś poniżej to czujnik ciśnienia który w oryginale tez mały nie jest Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi