hadzi Napisano 30 Grudnia 2013 Napisano 30 Grudnia 2013 Kolega Wojtek pokazal juz swoj model tego samego platowca, coz to moj pierwszy od prawie 10 miesiecy skonczony model, wiec i ja postanowilem go zaprezentowac. Jako ze temat znany, to tylko dwie fotki. Cytuj
Wojciech Butrycz Napisano 30 Grudnia 2013 Napisano 30 Grudnia 2013 B.fajny, ach te szmato-płaty! Ja dałem kolor bardziej wpadający w brąz, no ale kto ustali jaka była prawda - to było długo przed P-11 i Łosiem! Malowało się czym popadnie. Cytuj
Wojciech Butrycz Napisano 30 Grudnia 2013 Napisano 30 Grudnia 2013 Chyba zapomniałem sprostować: E1, nie E2 - to był akurat ten jednomiejscowy Ecole, choć "wannę" miał na dwa miejsca. Tablica A.55, strona 322, opis strona 204 encyklopedii (właściwie biblii) dla samolotów tego okresu, czyli Samoloty Wojskowe w Polsce 1918-1924, Andrzej Morgała, Bellona/Lampart, W-wa, 1997. Oczywiście, to nie był Nieuport 10, te samoloty, jak już wspomniałem w swoim wątku, wywodziły się z Nie 12. Wszystko co jest w instrukcji HR Model na temat polskich 21 i 25 to bzdety, ale niemal zaszokowany byłem bezbłędnym - pod względem merytorycznym - wykonaniem kalkomanii i instrukcji malowania. W czeskich modelach przewidujących polskie malowania,to jest baaaaaaaardzo dużą rzadkością! Cytuj
hadzi Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Napisano 31 Grudnia 2013 Fakt Wojtku, to Ni-83 E1 moja pomylka! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi