GRUMCAJS Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Witam chciał bym się pochwalić Moim pierwszym sklejonym samolotem w życiu jest to Revell model-set . Jest to Amerykaniec Thunderbolt p47m używany przez 56 gupe pościgową . Bardzo fajnie mi się go sklejało gorzej z malowaniem ;/ . Muszę kupić aerograf oraz dobre pędzle i farby . Po pomalowaniu psiknąłem go lakierem bezbarwnym uniwersalnym w spreyu i chyba nie dobrze zrobiłem . Sami oceńcie Krytyka mile widziana .Jestem amatorem i jest to początek mojej przygody z modelarstwem Fotki : Cytuj
maestro Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Witaj! Psikając lakierem bezbarwnym popełniłeś jeden fatalny błąd - nie zamaskowałeś wcześniej owiewki - efekt jest taki że zmatowiała :( Przejście kolorów niebieski-srebrny jest momentami nieregularne (znaczy się nie jest linią prostą) - szczególnie na skrzydle, tam widać chyba niepokryty farbą plastik. No i kalkomanie ci się w kilki miejscach uszkodziły. Zacna podstawka Każdy następny model będzie lepszy - czego tobie i sobie życzę, Cytuj
GRUMCAJS Napisano 26 Marca 2014 Autor Napisano 26 Marca 2014 Czesć No kiepsko to wyszło z owiewką ;/ W następnym modelu będę już wiedział aby zakleić ;) Z robieniem linii prostej na razie mam problem .Muszę kupić cienkie pędzle i trenować aż będzie mi wychodzić . Z podstawką poszło najprościej hehe . Teraz czeka mnie P51-d MUSTANG model revell z 1963roku szkoda będzie go zniszczyć Dzięki za rady pozdro Cytuj
sfjontkofski Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 Z robieniem linii prostej na razie mam problem .Muszę kupić cienkie pędzle i trenować aż będzie mi wychodzić . Za 15 zł dostaniesz taśmę maskującą Tamyi. Tylko powpychaj ją igłą w linie podziału, bo się będzie farba rozlewać. Cytuj
GRUMCAJS Napisano 28 Marca 2014 Autor Napisano 28 Marca 2014 Jutro jade po potrzebne mi przybory do malowania . Następny model będzie lepszy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi