lordigla Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Taki dawny efekt nudów, wszystko w italerii 1/72;] I kurde nei wiem czemu ale nawet jak się staram to mi te dioramki płaskie wychodzą ;] a i sorki za ostrośc ale jakiś dziwny ten aparat i się dostosowac nie mogę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Powiem krótko: makieta jest fajna, fakt że lekko płaska, ale ładnie pomalowany czołg i figurki stwarzają pozytywne wrażenie. Może nie wymiata oprawa i brudzenie... no i siatka trochę dziwna, za sztywna jakby. Ale i tak PLUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwat Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Chyba lepiej by było gdybyś pokazał sam czołg Jeżeli zaczynasz skup się na modelach, a dioramę zawsze można dorobić. Proponuję też kupić brystol do zdjęć Ale ogólnie fajny szkrabik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordigla Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 Ze mną ten problem, że najpierw widzę dioramę ( zwykle płaską jak wyżej ) a dopiero potem model ;] yyy, brystol???? Nie czaję lekko, ale jakiś przytłumiony jestem Dzięki za rady ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 yyy, brystol???? ...chodzi o tło do zdjęć. Zdecydowanie lepiej będzie się to wszystko prezentowało na jednolitym tle, bez wzorków tureckiego dywanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordigla Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 aha dzięki, nie zczaiłem ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwiazda Piołun Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Dioramka ciekawie wykonana, ale myślę, że mógłbyś tu i ówdzie rzucić jakiś sprzęt (kanistry, łopaty, skrzynki itp.), żeby nie było tak pusto. Beczka i jeden kanister to trochę mało. Ładnie wykonane kamuflaż i detale. Mam takiego Panzera I, też z Italeri, ale zmasakrowałem gąsienice (z pojemnika odłamała mi się igła, więc po wielu próbach i improwizacjach coś tam wymyśliłem, ale efekty były dalekie od perfekcji... kleju z pędzelkiem też nie było pod ręką...) i malowanie dowódcy. Następnym razem wypróbuję metodę "naklej ogniwa na taśmę klejącą, skrop klejem gąski i koła jezdne i instaluj". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi