Ł.Sosnowski Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) Witam. Dziś rano skończyłem takiego oto Mercedesa. Model Zvezdy, sam się skleja, szpachli użyłem w 3 miejscach. Zbudowany prosto z pudła. Malowany Gunze H. Budowa: I galeria: Pozdrawiam. Edit. Podmieniłem kilka fotek, te na niebiekim tle lepiej oddają rzeczywiste kolory. Edytowane 5 Lutego 2011 przez Gość Cytuj
Przemo1CK Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Czołem ! Model fajny, ja aktualnie jestem w trakcie malowania. Tylko nie bardzo mi się widzi jego kurzenie, które strasznie gryzie się z tym węglem z posypką. Nawet same deski i np. stosik cegieł byłby odpowiedniejszy. Moim zdaniem ładunek psuje odbiór. Podrawiam Przemo Cytuj
krzychu-onisk Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 A ja mam jedną rzecz która udowodni, że ten model jest do wyrzucenia. Mianowicie w kabinie, zaraz pod deską rozdzielczą znajduje się niezaszpachlowany wypychacz Cytuj
Ł.Sosnowski Napisano 5 Lutego 2011 Autor Napisano 5 Lutego 2011 Przemek, ten węgiel dałem w sumie na siłę, bo nie miałem nic innego do wrzucenia na pakę, a nie chciałem zostawiać pustej. Przy następnym mercu dam jakiś porządny ładunek. Krzysiek, nie widać tego na zdjęciach, więc argument niepoparty dowodami. Odrzucony Pozdrawiam. Cytuj
Rafał Kobiela Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Krzysiek, nie widać tego na zdjęciach, więc argument niepoparty dowodami. Odrzucony Też widziałem owy wypychacz. Niestety model do wyrzucenia. A tak na serio to całkiem ładnie sie prezentuje. Mogłeś go jednak trochę ubłocić. Cytuj
Tomek_gnr Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 fajny, podoba mi się, gustowny taki, nieprzesadzony, zastanawia mnie tylko jedna rzecz, czemu wszyscy kurzą te okna na potege w swoich automodelach... Cytuj
Przemo1CK Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 fajny, podoba mi się, gustowny taki, nieprzesadzony, zastanawia mnie tylko jedna rzecz, czemu wszyscy kurzą te okna na potege w swoich automodelach... Pewnie żeby nie było widać niezaszpachlowanych śladów po wypychaczach w środku Cytuj
Adelajda Lebioda Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 fajny temat - uwielbiam ciężkie wozy transportowe. Zvezda trzyma poziom wykonania a i gama modeli poszerzona o kolejny atrakcyjny pojazd. Modelik prezentuje się nieźle - sklejony szysto i pomalowany rónie dobrze. Na \zdjęciach widać jednak trochę wyblakłe plamy kamo - to takie fotki czy tonowałeś kolorem bazowym? Cytuj
Adelajda Lebioda Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 aha - na podkreślenie zasługuje nieprzesadne brudzenie, stonowane i z wyczuciem Cytuj
paczek1981 Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Model fajnie sklejony, ale paka trochę czysta jak na ładunek jaki wiezie. Cytuj
Ł.Sosnowski Napisano 5 Lutego 2011 Autor Napisano 5 Lutego 2011 fajny, podoba mi się, gustowny taki, nieprzesadzony, zastanawia mnie tylko jedna rzecz, czemu wszyscy kurzą te okna na potege w swoich automodelach... Pewnie żeby nie było widać niezaszpachlowanych śladów po wypychaczach w środku Kurde, wiedziałem że trzeba uważać, bo zaraz wyczują o co biega Adelajda Lebioda nie tonowałem bazowym, poszły różne filtry, poza tym fotki trochę przekłamują. Paka rzeczywiście powinna być bardziej wysmarowana, to jeszcze poprawię. Cytuj
Kacperek315 Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Bardzo dobrze prezentuje się ten kołowiec. Widać, że model Twojego dużego poziomu. Cytuj
PiterATS Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 A ja ponarzekam- jak dla mnie to brak tu jest konsekwencji w budowie modelu. Na pace jest chyba z 2-3 tony węgla, a tylne zawieszenie w ogóle nie ugięte, jakby Mietek był pusty bez ładunku. To pierwsze co się rzuca w oczy. Podgięcie tylnych resorów, żeby tył nieznacznie siadł, jest tu praktycznie rzeczą obowiązkową do zrobienia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi