Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciabym poddać pod ocenę mojego Nashorna firmy AFV jako urozmaicenie dodałem kilka figurek dragona + 1 tamiya.

Podstawka jest z steropianu obsypana piaskiem i siknięta lakierem do włosów,trawa z pędzla+posypka. Drzewko skręcone z drutu i oblepione gipsem budowlanym. Całość malowana farbami Gunze.

Reszte zdjęć dołożę w późniejszym terminie

e370fd40f30e4e13med.jpg

8521a2855ae89005med.jpg

e544dd57415d7e5bmed.jpg

a48a079c4131aecemed.jpg

Napisano
bardzo ładnie

Popieram, tylko ta sycha trawa troche zbyt prosta

Napisano

brakuje lepszych zdjec zeby definitywnie ocenic ale wyglada na to ze model bardzo ladnie a podstawka średnio.

Napisano
A jak nie fotosik to co polecacie ?

Własny mały wykupiony serwerek np. w D2.

Wracając do tematu, model działka bardzo mi się podoba (piąteczka z plusikiem), ale starym zwyczajem dowalę się do podstawki (3=).

Wszystko cały i ładnie, a tu sru jakaś wyliniała szczotka.

Napisano

Mam prośbe można jaśniej z tym serwerem D2, bo jestem zielony w tym temacie

Napisano
Mam prośbe można jaśniej z tym serwerem D2, bo jestem zielony w tym temacie

Oczywiście, D2 to firma: http://d2.pl (cena=opłata roczna)

Napisano

Ładnie wyszło.

Jedyne co mi się nie podoba to za dużo obić na w okolicach osłony działa - patrz zdjęcie od przodu. Ale to subiektywne odczucia.

Możesz przy okazji napisać coś o samym modelu? Jak wykonanie i sklejalność?

Napisano

Musze powiedzieć że sam model mile mnie zaskoczył. Był to mój pierwszy kontakt z firmą AFV i odczucia jak najbardziej pozytywne w pudle trochę blaszek lufa metalowa. Na plus zaliczył bym:

szczegółowość wykonania odlewu ( kupiłem blaszki do modelu Dragona i nie wszystkie wykorzystałem bo nie bardzo był sens usuwania części plastikowych, lub szlifowania odlewu )

sklejony praktycznie bez szpachlówki ( z mojej winy musiałem użyć)

fajnie rozwiązania ( bandaże na koła osobno, klejone ruchome zawieszenie możliwość wyboru opcji itp.)

czytelna instrukcja

Minus:

Gąsienice – gumowe sztywne jak diabli jak by z innego modelu ( psują cały efekt ruchomego zawieszenia)

Ogólnie rzecz biorąc model sklejałem rekreacyjnie i naprawdę wart polecenia

Napisano

Dodam jeszcze że cena też nie jest wygórowana na pewno model jest tańszy od Dragona

Napisano

Należy dodać też że model Dragona jest uboższy w detale, dlatego jest do niego tyle blach. Na AFV-ie detale są dobrze odlane, dlatego większość blaszek jest nie potrzebna