Mierzu Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Witajcie! Model firmy UM. Dobra składalność. Zgubiłem niestety części do armaty i musiałem ratować ziejącą pustkę plandeką. Malowany farbami Vallejo,wash olejny, filtry olejne, brodzony suchymi pigmentami, obicia z olejów nanoszone gąbką. Mała skala porównawcza z zapałką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 No ale ta lufa, chyba uciekła na boczek. Ładnie siadły gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Lipca 2011 Autor Share Napisano 23 Lipca 2011 No ale ta lufa, chyba uciekła na boczek.Ładnie siadły gąski. Być może siadła, jak wspomniałem, zgubiłem cały jej mechanizm. Mówisz gąski ładnie siadły? No to może wreszcie z mojej strony jakiś postęp ( vide moje poprzednie modele). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Popraw lewą stronę (patrząc od tyłu) bo strasznie uciekła pod skosem. Poza tym OK Trochę prześwietlone fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 No, wreszcie, jak zauważyli koledzy, gąski Ci uległy, choć cześć ich biegu jest i tak zakryta . Model wyszedł fajnie, tylko te Twoje zdjęcia jakoś mnie nie przekonują, takie mdłe i jednokolorowe... Pewno kiedyś powiedziałbym, że ten model jest jeszcze przede mną, a teraz nie wiem, jakoś powoli odzwyczajam się od modelarstwa. Aby go nie zapomnieć, popełniłem Sd. Kfz .10 Caesar Miniatures, ale nawet nie chce mi się robić galerii. No, to tyle osobistych wynurzeń... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Lipca 2011 Autor Share Napisano 27 Lipca 2011 Dziękuję Grzesiu za opinię! Zdjęcia nie kolorowe? No jak to? Przecież jest tam kolor biały, żółty, czarny, brązowy, zielony, biały, brąz van dycka, sienna palona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Jak kiedyś na odbitkach ORWO, jeśli wiesz o czym mówię . Mam takie "kolorowe" zdjęcia z jakichś szkolnych choinek i tego typu imprez, gdzie wszystkie kolory to różne odcienie brązu, he, he. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Lipca 2011 Autor Share Napisano 27 Lipca 2011 Wiem Grzesiu co to Orwo. Jeździło się do DDR-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Zdjęcia to chyba najsłabsza strona modelu. Są strasznie przebarwione zielenią. Jakbyś używał kolorowej żarówki do oświetlenia. Pozwoliłem sobie na poprawę Picassą (jeśli nie masz nic przeciwko). Przed: Po: Przed: Po: O modelu mogę jedynie powiedzieć, że jest bardzo fajny prócz prze koszonej lewej strony uk. jezdnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 Nie mam nic przeciwko poprawie zdjęć. Możesz tylko napisać, mniej więcej co i jak zmieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Zmieniłem po prostu kontrast i kolor oraz trochę je wyostrzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Lipca 2011 Autor Share Napisano 29 Lipca 2011 Nie wiem, czy to jest dla mnie wytłumaczenie, ale cierpię na taką dolegliwość jak astygmatyzm i być może to co mi wydaje się ostre i dobre kolorystycznie, dla innych to może być złe ( mimo tego, że noszę oczywiście okulary). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi