Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Model zrobiony prosto z pudła. Merytorycznie to nie wiem jak z nim jest , ponieważ za bardzo nie zwracałem na to uwagi. Skupiłem się raczej na testowaniu na nim nowych technik "malarskich " ponieważ jest to dopiero mój 3 model ;) malowany vallejo z aero, wasch i filtry z farb olejnych do płótna, przykurzony pigmentami vallejo, a błoto to sandy paste też vallejo i na to pigmenty.

Skończony został już spory czas temu, od tego momentu zdążyłem popełnić kolejny (też zaprezentuje na forum, mam nadzieje że będzie widać postępy ;) )

Jak cos, to uprzedzam, że fotograf to ze mnie marny, wiec zdjęcia są jakie są ;) większość robionych na zewnątrz w świetle dziennym, a 3 w pomieszczeniu z fleszem.

No więc poddaję go pod waszą ocenę i liczę na jakieś porady na przyszłość ;)

Malowanie było zaczerpnięte z tego obrazka :

tiger23.jpg

A to już Tygrys :

DSC_1519.jpg

DSC_1526.jpg

DSC_1527.jpg

DSC_1532.jpg

DSC_1535.jpg

SAM_0296.JPG

SAM_0303.JPG

SAM_0283.JPG

SAM_0294.JPG

SAM_0306.JPG

SAM_0316.JPG

SAM_0321.JPG

DSC_15191.jpg

Napisano

Hej.Fajny kot.Merytorycznie za cienki jestem.Bravo za odwazne slady ekspolatacji tylko ten dol wanny mocno piaszczysty-wrecz plazowy-ale to Twoja wizja.Zdjecia bez flesza chyba zbyt kontrastowe,lepsze te z fleszem.Chyba ze ten piasek tak daje po oczach.Ale generalnie

Napisano

Witam. Jest Tygryssek to muszę coś nabazgrolić Skoro nie podchodziłeś merytorycznie to wszelkie merytoryczne żale odpuszczam Kwestia wykonania- góra bardzo mi się podoba, ma swój charakter. Niestety gąski i koła to już inna bajka. Bardzo jednolite błocenie( piaszczenie?),aż mdłe. I tu nazwa "Hybryda" bardzo pasuje . Góra idealna, dół skopany. Może pokusisz się jeszcze o starcie piachu z gąsek+lekki metalizer, lekkie przetarcie kół z dodaniem innych odcieni błota? Pracy niewiele a efekt może być ogromny. To oczywiście moja bardzo subiektywna ocena. Szkoda tak bardzo fajnie zrobioną górę psuć przez ten dół

Napisano

Dzięki za oceny ;) Tak serio to myślałem, że będzie więcej ocen na nie i wytykania błędów do ewentualnych poprawek ;)

To było moje pierwsze błocenie i wyszło jak wyszło, a wyszło rzeczywiście bardzo jednolicie, dopiero jako już skończyłem uznałem, że powinienem dodać jeszcze parę odcieni błota, suche, mokre, bo lepiej by to wyglądało. Ale nie pomyślałem o tym, bo założyłem sobie, że ma być same suche, tak jak by postał trochę czasu i wszystko zdążyło na nim wyschnąć. Pewnie w przyszłości jeszcze to poprawię, ale na razie zająłem się innym projektem ;) Więc pewnie po tym skończonym wrócę do tego błocenia już z większą dawką umiejętności ;)

Jeszcze raz dzięki za ocenę ;)

to czas wrzucić model nr. 4 pod ocenę ;)

Napisano

Witam. :

ŁADNIUTKI TEN KOCIAK .

Tylko to błotko mogłeś zrobić ciut ciemniejsze , strasznie bije w oczy.

Sam mam do wykonania w niedalekiej przyszłości obłocenie na kołach i gąskach mojego StuGa III ausf F wersja zimowa - i muszę powiedzieć mam obawy czy mi to wyjdzie poprawnie