mateusz19992000 Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Cześć jestem tu nowy i chciałem wam pokazać mojego T-72 1/35 z Zvezdy. Oto on: Komentujcie i oceniajcie. Cytuj
Jumo Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Hmmm żeby coś skomentować przydałby się lepsze zdjęcia , narazie nie widać nic . Tak ogólnie to mam mieszane uczucia co do cieniowania - albo na zdjeciach tak to wygląda albo jest skopane całkowicie . Wyrzutniki granatów dymnych źle zamontowane , można było się pokusić o zrobienie okablowania do nich .To tyle ......... Sam zabieram się za ten model właśnie wczoraj zostały przeprowadzone prace wstępne. Cytuj
mateusz19992000 Napisano 9 Marca 2013 Autor Napisano 9 Marca 2013 Cieniowanie na modelu wyszło świetnie, na zdjęciach sam przyznam że nie wygląda zbyt dobrze. Cytuj
TomaszDudek Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Więc tak model widziałem w bytomiu , według mnie jest ładnie zrobiony i calkem dobrze pomalowany przybrudzony , choc slabo , ale za to z wyczuciem. I własnie grantaniki stojąc obok tego modelu tłumaczylem koledze jak mozna popsuc fajnie zrobiony model , podszedł domnie pan i po krótkiej rozmowie wyszło na to że wyzutnie granatów dymnych są zamontowane dobrze i on w swietoszowie na teciakach jeżdził i tak te wyrzutnie wyglądały w ich czołgu . Raczej sie mylil bo ogladając setki zdjęć na kazdym wyrzutnie były rownoległe do lufy lub lekko odchylone . Sam walcze z tym modelem i własnie najgorsze do przyklejenia sa własnie te cześci. Cytuj
imek46 Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 A ja mam uwagę w kwestii formalnej. Podpisałeś że jest to model z Tamańskiej Gwardyjskiej Dywizji Pancernej. Otóż trzeba ci wiedzieć, że dywizja ta była tamtym czasie dywizją "defiladową" czyli brała tylko udział w uroczystościach państwowych. Jedynym występem po za defiladowym był wjazd do Groznego batalionu czołgów tej dywizji w szyku właśnie defiladowym i rozwalenie tej jednostki przez Czeczeńców. Jednostka ta li tylko trenowała w koszarach szyki. To tak gwoli przypomnienia. Cytuj
mateusz19992000 Napisano 10 Marca 2013 Autor Napisano 10 Marca 2013 Dzięki za uwagę, lecz pisałem to co pisało w instrukcji. Cytuj
imek46 Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 To tak wiesz na marginesie uwaga na przyszłość, żeby zbytnio nie ufać instrukcjom, a samemu poszperać w necie Cytuj
Michal_G Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 W kwestii formalnej, imek46. Z "dworskich" dywizji Tamańska jest zmechanizowana, pancerna jest Kantemirowska. Cytuj
mateusz19992000 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Napisano 23 Kwietnia 2013 Witam model dostał wyróżnienie na wystawie modelarskiej w Bytomiu, 1 miejsce we Wrocławiu oraz 2 miejsce w Węgrach. Model wśród wszystkich nagród i dyplomów: II Miejsce w Węgrach: I Miejsce we Wrocławiu Oraz wyróżnienie w Bytomiu: Cytuj
Abominus Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Hmmm, wyrzutnie dymów rzeczywiście odbiegają od oryginału. Taki kurcze mega czyściutki ten "Teciak" a nawet najlepiej wypucowane wozy służące na pokaz mają minimalne przetarcia. Lina z przodu niezbyt poprawnie zamontowana. Poza tym gratuluję reszty ;) Cytuj
damiusz Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Witam model dostał wyróżnienie na wystawie modelarskiej w Bytomiu, 1 miejsce we Wrocławiu oraz 2 miejsce w Węgrach. Model wśród wszystkich nagród i dyplomów: II Miejsce w Węgrach: I Miejsce we Wrocławiu Oraz wyróżnienie w Bytomiu: Dwie osoby wystawiały ten sam model? Na dyplomie z Węgier jest inne imię niż na pozostałych. A model podoba się Cytuj
mateusz19992000 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Napisano 7 Lipca 2013 Model wystawiała 1 osoba, tylko z dogadaniem się podczas rejestracji modelu na Węgrach nie mogliśmy się dogadać z tamtymi osobami i na dyplomie napisali Bartek zamiast Mateusz. Cytuj
damiusz Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Ciekawe te polsko -węgierskie dzieje A model- "podoba się". Życzę wielu sukcesów pozdr Cytuj
gumowy01 Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Co prawda nie moja epoka i skala. Model całkiem całkiem. Przydały by się faktycznie lepsze foty. Gratuluję nagród Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 Jeżeli jak piszesz masz 12 lat i robisz takie modele to chapeau bas ! Gratulacje. Czekam na następne twoje modele. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi