Hafes Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Siemka, dawno nic nie poskładałem ale w końcu wena wróciła i udało mi się wreszcie dokończyć francuza. Model całkiem sympatyczny w montażu choć HB stworzyło trochę Frankensteina - wyposażenie na bokach kadłuba wzięte z wczesnych wersji pojazdu (trzeba trochę poprzerabiać i podorabiać stelaże dla dodatkowych ogniw gąsek), w montażu wyszło że osłona (falochron?) przed włazem kierowcy jest za wysoka i trzeba było dorobić nową itp. Generalnie wiele rzeczy HB mógł znacznie prościej zrobić. Gąski z gumy :( Nic się ich nie chce trzymać a przy montażu na kołach farba na nich pęka i odłazi :( Ale dosyć marudzenia, wyszedł jak wyszedł Jeszcze jakiś teren na podstawkę i na półkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Podoba mi sie jako calosc, zawieszenie usyfione naprawde fajnie, jedno czego mi brak to dzialania olejami na tej wielkiej bryle wiezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Masz rację. Mogłem jeszcze całość pomęczyć z brudzeniem ale nie chciałem przesadzić. Mam zdjęcia egzemplarzy od usyfionych tak, że ciężko kamo dostrzec do całkowicie czystych i błyszczących od deszczu. Chciałem coś pośredniego osiągnąć i najbardziej mi zależało na podwoziu. Upaćkam jeszcze boki pigmentami jak dorobię teren podstawki żeby się zgrało kolorystycznie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 16 Marca 2016 Autor Share Napisano 16 Marca 2016 Podstawka zrobiona i nawet jakoś się całość prezentuje w miarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi